ביצה מטוגנת פריכה

 

מרכיבים

  • 3 ביצים
  • 5 כפות קמח
  • 5 כפות פירורי לחם
  • שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

1. מבשלים 2 מהביצים: מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר קטן ועמוק. מחליקים לתוך הסיר את הביצים ומודדים בדיוק ½6 דקות.

2. מעבירים את הביצים מייד למי קרח לעצירת הבישול. מקלפים בזהירות.

3. מסדרים שלוש קעריות: קמח, ביצה טרופה, פירורי לחם. מצפים את הביצים הקלופות בקמח אחר כך בביצה ולבסוף בפירורי הלחם.

4. מרתיחים סיר עם שמן ומכניסים בזהירות את 2 הביצים לטיגון של כדקה, רק עד לקבלת צבע זהוב וציפוי פריך. מגישים מייד.

 

סלט ביצים

 

מרכיבים

  • 2 ביצים
  • 2 כפות קרם פרש
  • 1 כפית בצל ירוק קצוץ
  • 1 כפית בצל סגול קצוץ
  • 1 כף אפונת גינה
  • מעט עלי שמיר
  • 2 גבעולי אספרגוס
  • 1 שן שום
  • 1 כפית חמאה

 

אופן ההכנה

1. בסיר קטן ועמוק מרתיחים מים עם מעט מלח. מחליקים לתוך הסיר את הביצים ומודדים בדיוק ½6 דקות. מעבירים את הביצים מייד למי קרח לעצירת הבישול.

2. מערבבים בקערה את הקרם פרש, הבצלים, האפונה והשמיר. מתבלים במלח ובפלפל.

3. ממלאים בסיר נוסף מים רותחים ומלח, וחולטים בו את גבעולי האספרגוס ל-1/2 דקה. מעבירים למי קרח.

4. ההגשה: מקלפים את הביצים ובוצעים אותן בזהירות. מסדרים בצלחת את הקרם פרש ומעליו את הביצים.

5. מאדים את השום במחבת עם חמאה ומעבירים אותו ואת האספרגוס החלוט לצלחת ההגשה.

 

שקשוקה מרגז

 

מרכיבים

  • 6 עגבניות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 8 שיני שום קצוצות גס
  • 4 פלפלים ירוקים חריפים מטוגנים
  • 2 כפות פפריקה מרוקאית
  • 1 נקניקיית מרגז בצורת ספירלה
  • 8 ביצים

 

אופן ההכנה

1. מקלפים את העגבניות, חותכים לקוביות ומסננים.

2. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים באיטיות את השום, הפלפל החריף והפפריקה.

3. מוסיפים למחבת את העגבניות ומבשלים 10 דקות.

4. מטגנים במחבת נפרדת את הנקניקייה ומעבירים אותה למחבת עם הרוטב. שוברים לתוך המחבת ביצים ומבשלים עם מכסה 5 דקות. מגישים מייד.

  

ביצה עלומה בטמפורה

 

מרכיבים

  • 5 ביצים
  • מים וחומץ לבישול
  • בלילת טמפורה מוכנה וסמיכה במיוחד
  • קמח לקימוח

להגשה

  • פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן
  • חמאה
  • פרמזן
  • מלח, פלפל גרוס
  • שום

 

אופן ההכנה

1. מכינים ביצים עלומות במים וחומץ מעט פחות זמן מהרגיל (כדקה וחצי).

2. מעבירים את הביצים העלומות למים עם קרח להפסקת בישול, ומייבשים בנייר סופג בזהירות.

3. מקמחים את הביצים ומעבירים לקערה עם בלילת טמפורה סמיכה מהרגיל.

4. מעבירים את הביצים הטבולות לטיגון בשמן עמוק עד הזהבה.

5. מקפיצים פסטה (מבושלת לפי הוראות היצרן) בחמאה ומעט שום.

6. מגישים את הביצים על הפסטה ומתבלים במלח, פלפל ופרמזן.

 

איולי צ'יפוטלי

 

מרכיבים

  • 10 חלמונים
  • 2 כפות חרדל חלק
  • 1 כף שן שום כתוש
  • 1 כף מלח ים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 3 כפות חומץ יין לבן
  • 1 כפית פלפל לבן טחון
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית צ'יפוטלי או רוטב חריף אחר
  • 1/2 צ'ילי ירוק חריף
  • 1/2 ליטר שמן זית
  • 1/2 ליטר שמן סויה

 

אופן ההכנה

1. שמים את כל החומרים (מלבד השמנים) במעבד מזון וטוחנים. מזלפים באיטיות את השמן וממשיכים לעבד עד לקבלת מרקם חלק.