תבשיל בורי, מנגולד וחומוס

 

מרכיבים (4 מנות)

  • 600 גרם פילה נקי של דג שאוהבים (למשל בורי, מוסר או צ'יפורה)
  • 1 כוס קמח, לקימוח הדג
  • 2 כפות שמן זית או חמאה
  • 6 עלי מנגולד טריים, חתוכים לרצועות
  • 1 כוס גרגרי חומוס מוקפאים, מופשרים
  • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ גס
  • 1 כוס מים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • כמה חוטי זעפרן

 

 

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

 

 

אופן ההכנה

  1. פורסים את פילה הדג לנתחים בעובי 8-7 ס"מ, ומקמחים אותם קלות משני הצדדים.
  2. מחממים במחבת עמוקה את שמן הזית (או ממיסים את החמאה). מטגנים את הדגים כדקה מכל צד. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
  3. מוסיפים למחבת את המנגולד, החומוס והבצל, ומבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות.
  4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מחזירים למחבת את נתחי הדג, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.
  5. מוסיפים את המלח, הפלפל, הכמון והזעפרן ומערבבים.
  6. מגישים בצלחות עמוקות.

 

 

נתחי דג בחלב קוקוס, קארי ונבטים

 

מרכיבים (6 מנות)

  • 1 ק"ג פילה דג נקי (למשל, פארידה, דניס או ברבוניה)
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב קוקוס
  • 1 כוס בצל ירוק פרוס דק
  • 1 כפית תבלין קארי
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כפית שערות זעפרן
  • 1 כוס נבטים עדינים

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את הדג לנתחים בינוניים בעובי 4-3 ס"מ.
  2. שמים בסיר את חלב הקוקוס, הבצל, הקארי, המלח, הפלפל והזעפרן, ומחממים עד לסף רתיחה.
  3. מוסיפים את נתחי הדג לסיר ומבשלים ברתיחה עדינה כ-7 דקות, עד שהדגים עשויים.
  4. מניחים את נתחי הדג בקערות הגשה. יוצקים עליהם מהרוטב ומניחים מעל כל מנה תלולית נבטים טריים.