תבשיל בורי, מנגולד וחומוס
מרכיבים (4 מנות)
- 600 גרם פילה נקי של דג שאוהבים (למשל בורי, מוסר או צ'יפורה)
- 1 כוס קמח, לקימוח הדג
- 2 כפות שמן זית או חמאה
- 6 עלי מנגולד טריים, חתוכים לרצועות
- 1 כוס גרגרי חומוס מוקפאים, מופשרים
- 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ גס
- 1 כוס מים
- מלח
- פלפל שחור
- כמון
- כמה חוטי זעפרן
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
- מתכוני דלעת: בסלט, ממולאת ואפילו בריבה
- פאדג' שוקולד ניו יורקי: שילוב מושלם של טעם ומרקם
- מקלות לחם עם אגוזים ומרווה: ליווי נהדר לגבינות וממרחים
אופן ההכנה
- פורסים את פילה הדג לנתחים בעובי 8-7 ס"מ, ומקמחים אותם קלות משני הצדדים.
- מחממים במחבת עמוקה את שמן הזית (או ממיסים את החמאה). מטגנים את הדגים כדקה מכל צד. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
- מוסיפים למחבת את המנגולד, החומוס והבצל, ומבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מחזירים למחבת את נתחי הדג, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.
- מוסיפים את המלח, הפלפל, הכמון והזעפרן ומערבבים.
- מגישים בצלחות עמוקות.
נתחי דג בחלב קוקוס, קארי ונבטים
מרכיבים (6 מנות)
- 1 ק"ג פילה דג נקי (למשל, פארידה, דניס או ברבוניה)
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב קוקוס
- 1 כוס בצל ירוק פרוס דק
- 1 כפית תבלין קארי
- מלח
- פלפל שחור
- 1/2 כפית שערות זעפרן
- 1 כוס נבטים עדינים
אופן ההכנה
- חותכים את הדג לנתחים בינוניים בעובי 4-3 ס"מ.
- שמים בסיר את חלב הקוקוס, הבצל, הקארי, המלח, הפלפל והזעפרן, ומחממים עד לסף רתיחה.
- מוסיפים את נתחי הדג לסיר ומבשלים ברתיחה עדינה כ-7 דקות, עד שהדגים עשויים.
- מניחים את נתחי הדג בקערות הגשה. יוצקים עליהם מהרוטב ומניחים מעל כל מנה תלולית נבטים טריים.