מתוך ספרו של דיוויד לוי, "רגעים מתוקים" (הוצאת "קוראים").

 

מרכיבים

  • 6 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 4 כפות גדושות סוכר
  • 400 גרם שוקולד מריר (מטבעות או טבלאות שבורות לקוביות)
  • 300 גרם חמאה
  • 1/3 כוס (50 גרם) קמח
  • 2 כפות ליקר קפה קלואה

 

  • כלים: תבנית בגודל 25X30 ס"מ

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
  2. מקציפים היטב את החלבונים עם 2 כפות סוכר.
  3. בקערה נפרדת מקציפים היטב את החלמונים עם 2 כפות הסוכר הנותרות.
  4. ממיסים את השוקולד והחמאה בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס אותם במיקרוגל – מניחים בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהם נמסים לחלוטין.
  5. מניחים לתערובת השוקולד להצטנן מעט, ומקפלים לתוכה את קציפת החלמונים.
  6. מוסיפים בהדרגה גם את הקמח והליקר: בכל פעם מוסיפים מעט ומקפלים עד שהם נבלעים בתערובת.
  7. מקפלים לתערובת גם את החלבונים.
  8. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 12-10 דקות.
  9. מצננים ומניחים במקרר לארבע שעות לפחות.
  10. מוציאים מהתבנית למשטח עבודה וחותכים לקוביות קטנות בגודל ביס.

 

טיפים

  • כדי להדגיש את טעם השוקולד השתמשו בשוקולד עם אחוז גבוהה של מוצקי קקאו.
  • אם ברצונכם שטעם השוקולד יהיה דווקא פחות מודגש, החליפו חלק מהשוקולד המריר בשוקולד חלב.