מרכיבים (4 מנות)
- 1/2 1 ליטרים (6 כוסות) מים
- 2 כוסות (340 גרם) קמח תירס להכנת פולנטה
- 120 גרם חמאה
- 1/2 כוס (40 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כוס (150 גרם) גבינת מוצרלה מגוררת
- עלים טריים מ-2 גבעולי בזיליקום
- לטיגון: 3 כפות שמן
- כלים: תבנית בגודל כ-25X25 ס"מ עם שוליים גבוהים
אופן ההכנה
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים את המים בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קמח התירס בהדרגה, תוך ערבוב, ומבשלים כ-2 דקות, עד שמתקבלת דייסה סמיכה.
- מסירים מהכיריים ומוסיפים את החמאה וגבינת הפרמזן. מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לתבנית.
- מאחסנים במקרר 10 דקות לפחות, עד שהפולנטה מתייצבת ומתקשה קצת.
- חותכים את הפולנטה לשני חלקים שווים. מניחים על חלק אחד את עלי הבזיליקום ואת גבינת המוצרלה, ושמים עליו את החלק השני. חותכים למלבנים או למשולשים קטנים.
- יוצקים את השמן למחבת ומחממים. מטגנים את המלבנים (או המשולשים) כ-2 דקות מכל צד, עד שהמוצרלה נמסה והפולנטה מזהיבה קלות. מגישים חם.