האיש הכניס לי ג'וק לראש: אני חייבת לפרסם מתכון שעושה שימוש בכל הסופגניות המיותרות שנשארות אחרי המסיבות בחנוכה. אתם יודעים למה אני מתכוונת: המארח של המסיבה בערב הנר השמיני מחליט שצריך לקנות שתי סופגניות ג'מבו לכל משתתף, כולל תינוקות - כי מה אם עד עכשיו הם לא אכלו מספיק? זו ההזדמנות האחרונה! אין מצב שבעצם נמאס להם והם לא רוצים יותר לראות סופגנייה בחיים!

 

את הסוף כולם מכירים: כמה שעות לאחר מכן המארח מוצא את עצמו עומד ליד הדלת עם צלחת ענקית של סופגניות ומשדל את ההולכים לקחת כמה הביתה, כשהם מצדם מנסים להימנע מכך בכל דרך אפשרית.

 

האם מישהו חשב פעם איך הסופגניות מרגישות במצבים כאלה? לפני שנייה הן היו מלכות המסיבה - תפוחות ריחניות ורעננות - ופתאום כולם רוצים רק להיפטר מהן. לא יפה! וגם בזבוז, כמובן.

 

אז אם נתקעתם, אה... סליחה, זכיתם גם אתם בכמה סופגניות מיותרות מאתמול או שלשום, שכבר לא ממש מפתות אתכם, הנה רעיון למה לעשות אתן.

 

מכירים פודינג לחם? פודינג לחם (Bread Pudding) הוא מעין פשטידה מתוקה, שעשויה בדרך כלל משאריות של לחם, חלב או שמנת, ביצים וממתיק (סוכר, סירופ מייפל, גולדן סירופ וכדומה). לפעמים מוסיפים פירות יבשים או טריים, לפעמים תבלינים כמו קינמון וג'ינג'ר - יש הרבה שכלולים ווריאציות. אחת הגרסאות המושחתות במיוחד עושה שימוש בדונטס שעבר זמנם. רוב הבלוגרים שהעלו מתכונים בסגנון קנו דונטס במיוחד ותהו למה לעזאזל שלמישהו יהיו שאריות דונטס שאף אחד לא אכל. נראה לי שריבוי מסיבות החנוכה עונה על השאלה הזאת עבורנו. לכן, בחמישי החולף, בתום המסיבה במשרד, מצאתי את עצמי ממלאת שקית סופר בסופגניות שנותרו, במקום לחלוף על פניהן בבוז הרגיל.

 

מכיוון שבדונטס אין ריבה, ומכיוון שהיה מדובר בסופגניות הפושטיות ביותר, עם כמויות ענק של ריבה תעשייתית לא מלהיבה במיוחד, החלטתי לרוקן את הסופגניות מהריבה לפני ההכנה. לרוקן זו אולי מילה עדינה מכדי לתאר את הטבח שהלך שם. אם קראתם אי פעם את ספר הטראש האהוב עלי, "שבט דוב המערות"', בטח זכורות לכם הסצנות של הציד ושל... איך נאמר? ביתור ועיבוד החיות הניצודות. הרגשתי קצת כמו אֵיילה, ושהרגע צדתי וטבחתי להקה נודדת של סופגניות פרא.

 

בכל מקרה, אם בידיכם סופגניות פושטיות עם ריבה שאתם לא מחבבים במיוחד כדאי לרוקן אותן, כדי שהריבה לא תשתלט על הטעם. אם הריבה טעימה לכם, או שזכיתם בסופגניות עם ריבת חלב (או מילוי אחר שמשתלב עם תפוחים), הרגישו חופשיים לדלג על הריקון ופשוט חתכו/קרעו את הסופגניות כמו שהן.

 

הפשטידה יוצאת ריחנית, תפוחה מעט וורדרדה (אם השתמשתם בסופגניות עם ריבה), עם טעם מעודן של תפוחים מקורמלים - וכמובן של סופגניות. כך שאם סופגניות יוצאות לכם מכל החורים ואתם חושבים שתקיאו אם אפילו תריחו עוד סופגנייה, לא כדאי להכין את המאפה הזה. בואו נבהיר זאת יותר בבירור:

אזהרת בישול בזול: אל תכינו את הפשטידה הזאת אם אתם לא באמת חושבים שמישהו יאכל אותה. אם הצלתם שמונה סופגניות והכנתם מהן פשטידה שאף אחד לא רצה לגעת בה ונזרקה אחר כבוד, ביזבזתם גם את הסופגניות וגם את יתר מרכיבי הפשטידה שנוספו אליהן. חבל. בטח ובטח אל תחזרו אלי כדי להתלונן שיש לפשטידה שעשויה משמונה (!!!) סופגניות טעם של סופגנייה ושנמאס לכם מסופגניות. הוזהרתם.

 

אם אתם לא יודעים אם תאהבו את הפשטידה או לא, או אם אין לכם מספיק סופגניות, אפשר בקלות להכין חצי כמות.

 

אז... עדיין רוצים מתכון? קבלו:

 

פשטידת סופגניות (Bread Pudding)

 

מאת: בישול בזול, בהשראת מתכון שפורסם במגזין בון אפטי ועוד כמה מתכונים בסגנון ברחבי הרשת

עלות: כ-8 שקלים (בהנחה שהסופגניות בחינם. בטח יש מישהו בסביבה שישמח שתיקחו לו כמה)

כמות: כ-12 מנות

 

מרכיבים

  • 8 סופגניות בינוניות (או כמה פחות אם הסופגניות שלכם גדולות, לא ממש חשוב שהכמות תהיה מדויקת)
  • 2 תפוחים (רצוי חמוצים)
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 10 גרם חמאה
  • 2 כוסות חלב
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מעט חמאה לשימון התבנית

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. חוצים את הסופגניות ומרוקנים מהן את הריבה אם צריך. חותכים או קורעים כל סופגנייה לפיסות בגודל של כ-4 ס"מ.
  3. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות. מעבירים את התפוחים לכלי המתאים לבישול במיקרוגל, ומבשלים במשך 2 דקות. מוציאים, מערבבים ומחזירים לעוד דקה, עד שהתפוחים מרוככים ברובם. מוסיפים את הסוכר החום והחמאה ומערבבים.
  4. טורפים בקערה אחרת את הביצים. מוסיפים את החלב והווניל ומערבבים.
  5. משמנים קלות בחמאה תבנית אפייה בינונית, ומסדרים בה את הסופגניות והתפוחים.
  6. יוצקים על הסופגניות והתפוחים את תערובת הביצים. מערבבים ומועכים מעט את התערובת כדי לוודא שכל פיסות הסופגנייה ספוגות בתערובת.
  7. אופים כחצי שעה, עד שהפשטידה מזהיבה.
  8. מגישים חם, רצוי מיד, ורצוי עם גלידת וניל.