קינוח יוגורט ודבש תימין

 

מרכיבים

  • 2 כוסות יוגורט סמיך
  • 2 כפיות דבש תימין
  • 1 כף רוזטה
  • 1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים

לדבש התימין

  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 כוס מים
  • 2 ענפי תימין

 

אופן ההכנה

דבש התימין

שמים בסיר קטן את הדבש, המים וענפי התימין. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים עד שהדבש מרוכז שוב. מקררים.

הגשה

1. מערבבים את היוגורט עם דבש התימין והרוזטה. מסדרים בכוסות הגשה.

2. מפזרים מעל שקדים ומעט פרחי תימין.

 

לביבות תירס

 

מרכיבים

  • 1 בצל אדום קצוץ דק
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • 1 פלפל אדום חריף טרי קצוץ
  • 10 קלחי תירס מופרדים
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1 כף פלפל צ'יפוטלה קצוץ
  • 1 כף סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 כוס חלב
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כוס קמח תירס, לציפוי

להגשה

  • יוגורט עזים
  • עירית קצוצה

  

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד קמח התירס.

2. יוצרים מהתערובת קציצות ומצפים בקמח תירס. מטגנים אותן במחבת משומנת.

3. מגישים עם יוגורט עזים מתובל בהמון עירית!!!

  

דג הודי ביוגורט, שום וג'ינג'ר

 

מרכיבים

  • דג דניס, חרוץ עד העצמות משני צידיו
  • 2 גביעי יוגורט
  • תבלינים: כורכום, אבקת צ'ילי טחונה, קצח, מלח
  • 1 שורש ג'ינג'ר טרי
  • כמה שיני שום
  • 2 לימונים
  • שמן זית
  • 1 כפית קמח חומוס
  • עלי כוסברה טרייה

 

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה כורכום, אבקת צ'ילי ומלח.

2. טוחנים ביחד ג'ינג'ר ושום עד לקבלת משחה.

3. מכניסים את תערובת התבלינים וחלק מהמשחה לחריצי הדג.

4. סוחטים עליו לימון ומזלפים שמן זית ונותנים לו לנוח עד שמכינים את משרת היוגורט.

5. מערבבים בקערה נפרדת: יוגורט עם כורכום, אבקת צ'ילי מעט קצח ומוסיפים את שארית ממרח הג'ינג'ר והשום.

6. סוחטים לימון, מוסיפים כוסברה וכפית קמח חומוס.

7. מושחים את הדג בתערובת השנייה משני צידיו ושמים בתבנית אפייה מרופדת בנייר כסף.

8. אופים, ללא כיסוי כשהדג גלוי, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות. מגישים עם אורז מאודה.

 

סופגניות יווניות

 

מרכיבים

לסופגניות

  • 3 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית וויסקי
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 2 כוסות שמן תירס לטיגון

לסירופ

  • 2 כוסות סוכר
  • 1 מקל קינמון
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס דבש

להגשה

  • יוגורט כבשים
  • מעט קינמון

 

אופן ההכנה

הסופגניות

1. מערבבים בקערה שמרים יבשים עם 1/2 כוס מים פושרים ומניחים בצד.

2. בקערת בלנדר מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

3. יוצקים לתערובת הקמח את המים והשמרים, וויסקי ו-½1 כוסות מים פושרים.

4. מערבבים במיקסר במהירות גבוהה כ-3 דקות לתערובת אחידה.

5. מכסים במגבת ומשאירים במקום חמים למשך שעתיים עד שהתערובת מכפילה את נפחה.

הסירופ

1. שמים בסיר קטן את כל המרכיבים. מביאים לרתיחה עד שהסוכר נמס. שומרים חמים.

הטיגון וההגשה

1. מרתיחים את השמן בסיר.

2. בעזרת שתי כפיות יוצרים מהתערובת כדורים ומעבירים בזהירות לשמן. מטגנים משני הצדדים. מעבירים לנייר סופג. מעבירים את הכדורים לסירופ הרותח.

3. מסדרים את הכדורים בקערה ויוצקים מעל יוגורט כבשים קררררר.