אחת ממנות הפאסט-פוד האהובות ביותר, ולא בכדי, מורכבת מהמבורגר וצ'יפס ואם אפשר להגדילה ב-1.90 שקלים, מה טוב. אך אם אתם מבקשים לשמור על המשקל, מומלץ להדיר רגליים מרשתות שמגישות לכם שומן רווי וכולסטרול, וללכת על האופציה השפויה יותר: המבורגר צמחוני על בסיס עדשים, מזין ועשיר בסיבים תזונתיים, דל שומן, ומלווה בצ'יפס אפוי טעים-טעים, ובלי ייסורי מצפון.

  

רכיבים להמבורגר (ל-15 מנות)

  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום
  • 1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות
  • 2 ביצים גדולות
  • 5 כפות קמח מלא
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית אבקת קארי
  • מלח ופלפל

 

רכיבים לצ'יפס (ל-4 מנות)

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • מלח

 

הוראות הכנה להמבורגר

1. מבשלים את העדשים בסיר עד לריכוך, כחצי שעה.

2. בסיר ניפרד מבשלים את הבצל, הקישוא, הגזר, השום ותפוח האדמה עד לריכוך.

3. מועכים את הירקות והעדשים ומערבבים בקערה גדולה. מוסיפים לתערובת את הביצים, הקמח והתבלינים. נותנים לתערובת לנוח לכרבע שעה.

4. מחממים ומשמנים אותה קלות בעזרת נייר ספוג במעט שמן קנולה.

5. בעזרת כף גדולה יוצרים מהתערובת קציצות, ומניחים במחבת החם. הופכים אחרי כ5-7 דקות, ומבשלים מצד השני.

 

הוראות הכנה לצ'יפס

1. פורסים את תפו"א לפלחים, מושחים בשמן, ומתבלים במעט מלח.

2. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, ואופים עד להזהבה.

 

ערכים תזונתיים להמבורגר

אנרגיה: 80 קק"ל.

חלבון: 4.5 גרם.

פחמימות: 8.8 גרם.

שומן: 1.8 גרם.

סיבים תזונתיים: 3.25 גרם.

 

ערכים תזונתיים למנת צ'יפס

אנרגיה: 150 קק"ל.

פחמימות: 20 גרם.

חלבונים: 1.5 גרם.

שומן: 5 גרם.

 

כך, מנת המבורגר עם צ'יפס תעלה לכם 230 קלוריות. אם ברצונכם להוסיף לחמניה מקמח מלא (המשביעה יותר ועשירה בסיבים תזונתיים בהשוואה ללחמניה לבנה), הוסיפו 200 קלוריות לחשבון הסופי.

 

>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם