עירום - זהירות, מידע זה עלול להפתיע אתכם - מוכר. אבל כפי שהתברר בשנת 2011, הוא לא מוכר, אלא גם - ואולי בעיקר - מוחה.

 

מחאות ללא בגדים הפכו לדבר הלוהט, שלא לומר לתופעה מתפשטת (אין, אנחנו הורגים את עצמנו מצחוק!) בשנת המחאה הנוכחית. מבלגיה ועד רוסיה, מאוקראינה ועד סיינט לואיס, מניו יורק ועד לונדון, מאמסטרדם ועד ירושלי...

 

אה, לא. פה עדיין לא. אבל בכל העולם מורידים סטודנטים וצעירים בשמחה את הבגדים רק כדי למחות על מה שחשוב להם. הנה מקבץ מחאות העירום הגדולות ביותר של השנה.

 

 

הפגנה נגד הממשלה, בלגיה, פברואר 2011 

 

חייבים להודות באמת: אם אנשים לא היו מתפשטים, איש לא היה זוכר שבלגיה בכלל קיימת. זו, כנראה, הסיבה שב-18 לפברואר ציינו תושביה 249 ימים ללא ממשלה במצב פוליטי סבוך מאין כמוהו.

 

נסביר (מה יש, רק עירום אתם רוצים? קצת תרבות, באמא שלכם): בבלגיה יש שתי אוכלוסיות גדולות: פלמים ו-ולונים. ולא רק זה, יש 11 מפלגות גדולות. בבחירות האחרונות, שנערכו ביוני 2010, אף אחת מהן לא קיבלה יותר מ-20% מהקולות. עכשיו הם צריכים להרכיב ממשלה יחד. וזה, כפי שאתם ודאי מבינים, לא ממש הולך.

 

 

עוד ב-2007 הייתה תקרית מצערת כזו, שבעקבותיה נשארה בלגיה ללא ממשלה (גם אז וגם היום מכהנת במצבים כאלו ממשלה זמנית עם סמכויות מוגבלות) במשך 161 יום, אבל הפעם המצב הגיע לכדי משבר אמיתי, והסטודנטים הצעירים של בלגיה החליטו לעשות מעשה ולהצליח היכן שהפוליטיקאים כשלו כשלון חרוץ.

 

המחאה לבשה דרכים יצירתיות יותר ודרכים יצירתיות פחות (היו גם לא מעט הפגנות אלימות). לבסוף, רק ב-5 בדצמבר, 541 יום לאחר הבחירות ההם, הושבעה ממשלה בראשותו של אליו דל רופו, ובא לציון גואל. עד, כאילו, הבחירות הבאות.

 

הפגנה נגד זנות, אוקראינה, דצמבר 2011

 

היורו (טורניר אליפות אירופה) שעומדת לארח במשותף פולין ואוקראינה בחודש יוני 2012 מעלה לא מעט בעיות ותהיות. תשאלו את האוקראינים, למשל, מי הטמבל שהעביר את ההוראה "לנקות" את הרחובות מחתולים וכלבים משוטטים, ואיזה מזל שלפחות במקרה הזה המחאה העולמית עזרה ולפחות הצליחה להציל כמה מהם.

 

אבל יש גם נושאים אחרים על הפרק, ואחד מהם הוא ניסיון המחטף של ממשלת אוקראינה להפוך את הזנות לחוקית ובעצם לתת לה הכשר לתקופת המשחקים, זאת, כמובן, לרווחתם של האוהדים הרבים הצפויים להגיע.

 

 

 

אבל יש, למרבה המזל, מי ששם לב לניסיונות השקטים של ממשלת אוקראינה וכך, בדצמבר השנה, ארגנה קבוצת "פמן" הפגנה מול האצטדיון, כשבשיאה התפשטו מספר מפגינות על מנת, נו, שלמישהו יהיה אכפת.

 

המפגינות, כמובן, קראו ליורו 2012 ללא זנות, וגם טענו – לא בטוח שלא בלי צדק – שאופ"א (ארגון הכדורגל האירופאי) הוא זה שמפעיל את הלחץ על ממשלת אוקראינה. הן נעצרו, כפי שתוכלו לראות, אבל המאבק יימשך.

 

הפגנה נגד תוצאות הבחירות, רוסיה, דצמבר 2011

 מה נעשה עם האוקראינים האלה, בחיי? שניה אחרי שגמרו להתפשט נגד זנות הגיעו מפגינים אוקראינים כדי לתמוך בחבריהם מעבר לגבול בבחירות, שלטענת רוב העם הרוסי תוצאותיהן זויפו.

 

אבל היי, אביגדור ליברמן, שר החוץ שלנו, אמר שהבחירות כשרות לגמרי, ככה שאנחנו רגועים.

 

 

כך או כך, יש מי שלא ממש סומך על ליברמן (משונה, אנחנו יודעים) ויוצא לרחובות על מנת לדרוש צדק. הגדילו לעשות קבוצה של מפגינים ומפגינות אוקראינים שהתפשטו מול הקרמלין על מנת להביע תמיכה באופוזיציה. אם כי האמת שאנחנו חושדים שהם סתם נהנים מלהתפשט.

 

הפגנה בעד זכויות רוכבים, כל העולם, 2011

 

בגלל מחירי הדלק, בגלל התלות בדלק, בלי שום קשר לדלק וסתם בגלל שיותר מדי מהם נהרגים ונמחצים כל שנה בכבישים החליטו רוכבי האופנועים לעשות מעשה, וכמדי שנה רכבו עירומים בשלל ערים בארצות הברית ובעולם.

 

 

ההפגנה הזו, רק נבהיר, היא מסורת שנמשכת כבר כמה שנים, אם כי השנה רשמה שיא משתתפים חדש, אז היפ היפ הוריי לכולם. המשתתפים, כולם רוכבי אופנועים כבדים (או כך לפחות הם טוענים) רוכבים על אופניים בהפגנות כמחאה על מחירי הדלק ורוכבים בעירום כי ככה, הם יודעים, ישימו אליהם לב ולא ידרסו אותם. לפחות בזה הם צדקו, שכן אפילו תאונה אחת לא נרשמה.

 

 

 

גם ארגונים ירוקים הצטרפו אל האופנוענים השנה, ויחד רכבו מאות אנשים ערומים בכל מיני ערים, מסן פרנסיסקו ועד לונדון. לא בטוחים שזה הגביר את המודעות, אבל זו בטח הייתה חוייה תיירותית ממדרגה ראשונה. וגם זה משהו.

 

הפגנת נגד נייק ואדידס, יולי, 2011

 

נגד נייק ואדידס לא ממש צריך סיבות כדי למחות. כבר שנים רוחשות השמועות שהם מעסיקים ילדים, משלמים שכר זעום לעובדים וחוץ מזה המוצרים שלהם יקרים נורא. אבל אף אחת מהסיבות האלה לא הביאה את מפגיני "גרינפיס" למחות מול החנויות האלו, באחד מהפלאש-מובים היפים ביותר שנראו השנה.

 

10 מדינות, 29 ערים, 600 מפגינים, ריקוד אחד ודרישה אחת: להוריד את כמות החומרים הרעילים שמשחררות החברות הללו לאוויר. הפלאש-מוב הפך לויראלי מהר מאוד בזכות המפגינים שהלכו עד הסוף. עשרות אלפים חתמו על העצומה, והחברות הגדולות נאלצו להבטיח שישגיחו מעתה על פליטת החומרים שלהן.

 

 

 

האם הן יקיימו? זה, אתם יודעים, כבר סרט אחר לגמרי.

 

מחאה נגד וול סטריט, יולי-אוגוסט-ספטמבר 2011

 

טוב, את המחאה החברתית אתם כבר מכירים. שמעתם עליה, ראיתם אותה, קראתם עליה, אז לא נרחיב. מה שכן, בעיר האוהלים של ארצות הברית שהוקמה מול וול סטריט לקחו את זה המפגינים האמריקאים צעד אחד קדימה, והתפשטו. יותר מדי פעמים.

 

 

 

למה? לא ממש ברור. אם תשאלו אותם, זה בגלל שהם רוצים שבוול סטריט תהיה שקיפות מלאה. איך זה קשור לבגדים שלהם? זה כנראה לא. אבל, יודע כל פרובקטור מתחיל, אם תתפשט התקשורת תבוא. וזה, אפעס, בדיוק מה שקרה.

 

 

 

לצערם של המפגינים (הפגנת העירום הראשונה נרשמה ב-3 באוגוסט, מנתה 50 בני אדם ואורגנה על ידי האמן זפרי ת'ורוול) שלושה מהם נעצרו והשאר אולצו להתלבש על ידי משטרת ניו יורק, שלא ממש נוטה להיגרר לפרובוקציות. עם זאת, מאז נרשמו עוד כמה הפגנות עירום קטנות, ואנחנו משוכנעים לגמרי שזה עוד לא הסוף.

 

>> אם עוד לא חם לכם מספיק, אולי זה הזמן שתגידו שלום למעודדות הכי לוהטות ב-N.B.A

 

>> ואם גם עכשיו עדיין לא התחממתם, בואו, הכירו את שמונת הרווקים הסקסיים ביותר בעולם

 

>> ואם אתם בעניין של עוד כתבות לוהטות, סקסיות ומשעשעות, אולי זה הזמן לקפוץ לבקר בעמוד הבית של ערוץ יחסים. לא, כי האלטרנטיבה היא "מקור ראשון", פשוט