מנת תוספת קטנה ומעוררת תיאבון שיש לי אליה חולשה גדולה – אני תמיד חייבת לעצור את עצמי כדי לא לגמור את כל מה שבצנצנת.

 

את הרעיון למתכון שאבתי מהמגזין הבריטי דלישס (שם ממליצים לאכול את הצנוניות לצד סביצ'ה). השתמשתי בחומץ בן יין לבן, אבל כדי לגוון אפשר להשתמש בסוגי חומץ אחרים. שימו לב שיש להכין את המנה לפחות לילה לפני הגשתה.

 

מרכיבים (צנצנת אחת קטנה)

  • 10-8 צנוניות (כ-180 גרם)
  • ג'ינג'ר טרי (קובייה בגודל של כ-3 ס"מ), פרוס או קצוץ דק
  • 1 כוכב אניס
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה (לא חובה)
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, נקי מגרעינים ופרוס דק
  • 2 כפיות סוכר
  • 4 כפות חומץ בן יין לבן (אפשר גם חומץ בן יין אדום או חומץ תפוחים)
  • 1/2 כפית מלח גס

 

אופן ההכנה

  1. מנקים את הצנוניות ומסירים את הקצה שלהן. פורסים דק (אם הן מוארכות, יש לפרוס אותן לאורך).
  2. שים את הצנוניות בקערה חסינת חום ומוסיפים את הג'ינג'ר.
  3. מחממים מחבת קטנה (בלי שמן) וקולים במשך דקה-שתיים, תוך ערבוב, את כוכב האניס וזרעי הכוסברה.
  4. מוסיפים למחבת את פלפל הצ'ילי, הסוכר, החומץ והמלח. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד דקה-שתיים.
  5. יוצקים את התחמיץ על פרוסות הצנונית והג'ינג'ר שבקערה ומערבבים היטב.
  6. מעבירים לצנצנת קטנה ושמים במקרר.
  7. לאחר כמה שעות כדאי לנער מעט את הצנצנת ובאמצעות מזלג לדחוף מעט את פרוסות הצנונית לתחמיץ, כדי שיהיו מכוסות בו.
  8. הצנוניות נשמרות במקרר ימים ספורים בלבד, אז אכלו אותן מהר.