מרכיבים (12 לביבות)
- 125 גרם 1/2) חבילה) גבינת ריקוטה
- 2 ביצים
- 4 כפות קמח
- 1 כף סוכר
- 1 כפית שמן קנולה
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 25 גרם חמאה, לטיגון
- אפשרות להגשה: ריבה, רוטב פירות מוכן
אופן ההכנה
- שמים במכל מעבד המזון את הגבינה, הביצים, הקמח, הסוכר, השמן ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה. מאחסנים חצי שעה במקרר.
- שמים את החמאה במחבת ומחממים עד שהיא נמסה. שמים במחבת כף מהבלילה ויוצרים ממנה לביבה בקוטר של כ5- ס"מ. מטגנים כדקה מכל צד, עד הזהבה, מוציאים ומניחים בצלחת מרופדת במגבות נייר לספיגת עודפי השמן. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבליל.
- מגישים מיד, רצוי לצד ריבה או רוטב פירות.