ברוח חנוכה, החלטתי להכין לביבות סלק עם גבינת פטה (טוב, האמת היא שזה בערך מה שמצאתי במקרר). גירדתי את הסלק וסחטתי היטב את המים שניגרו ממנו; הוספתי בצל, ביצים ותבלינים; וטיגנתי עם מעט שמן. התקבלו לביבות נחמדות, אך היתה חסרה להן נוכחות של פטרוזיליה או בצל ירוק או משהו. למרות האכזבה, יצא משהו טוב מההרפתקה: הנוזלים שניגרו מהסלק הזכירו לי שכבר הרבה זמן אני רוצה להכין לימונה ורודה - אז זה מה שעשיתי. הוספתי בנדיבות את מי הסלק ללימונדה, ויצאה לימונדה מתוקה ואדומה עם טעם עדין של סלק.

 

אז איך מכינים? כמו לימונדה, רק עם תוספת של מי סלק: 

 

  1. ממיסים סוכר במעט מים רותחים, ומצננים (אני המסתי 4 כפות סוכר, אך המתיקות היא לפי הטעם).
  2. מוסיפים מיץ מלימון אחד.
  3. מגרדים בפומפייה סלק (לא מבושל) וסוחטים היטב את המים הניגרים ממנו (משתמשים במי הסלק בלבד).
  4. יוצקים את מיץ הלימון ומי הסוכר לקנקן ומוסיפים מים (ליטר, פחות או יותר. אני הוספתי 5 כוסות) 
  5. מוסיפים בהדרגה את מי הסלק לפי הטעם (וגם לפי הגוון הרצוי). מערבבים ומגישים קר.