ערבי החורף הנוכחי, הקרים במיוחד, מתאימים לתבשילים חמים ובריאים. זה שלפניכם יכול לעמוד כארוחת ביניים או כמנה ראשונה שפותחת ארוחה דשנה. רבות כבר דובר על היתרונות שבאכילת קטניות, העשירות בסיבים תזונתיים ומעניקות תחושת שובע לאורך זמן - סוד להצלחת כל דיאטה.

 

 

רכיבים (ל-10 מנות)

  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
  • 1 ראש סלרי קצוץ
  • 1.5 כפיות כורכום
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 5 ליטר מים
  • 2.5 כוסות עדשים אדומות
  • מלח ופלפל

 

הוראות הכנה

1. בסיר גדול מטגנים מעט את הבצל הקצוץ. מוסיפים את קוביות הבטטה והסלרי ומערבבים היטב.

2. מתבלים את התערובת, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה של 5-10 דקות.

3. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עוד כשעה או עד שהעדשים מתרככות.

 

ערכים תזונתיים למנה

אנרגיה: 85 קלוריות.

חלבון: 3.1 גרם.

פחמימות: 11.3 גרם.

שומן: 2 גרם.

סיבים תזונתיים: 1.2 גרם.

 

>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם