קארין גוטמן

אין ספק שימים קשים עוברים על כולנו, כשהסופגניות מתקיפות אותנו מכל עבר ואורבות לנו בכל מקום אפשרי (ועכשיו צריך לדלג עוד יותר מהר על מחלקת המאפים בסופר). אנחנו יודעים שהמטוגנות הטעימות האלה רוויות שמן, סוכר וקמח לבן, ובכל זאת אנחנו כמעט מתפתים (כמעט!).

מעכשיו יש לומר: זה בטח לא טעים כפי שזה נראה (צילום: שאטרסטוק)

אז כדי שתוכלו לספק את היצר המתוק שלכם בחג, פיליס גלזר הכינה בשבילכם "סופגניות מדומות": פחזניות אפויות מצופות ברוטב שוקולד מעולה (הוסיפו מלמעלה סוכריות, ותקבלו סופגנייה אמיתית!), ש"עולות" לכם רק 107 קלוריות. נכון שעדיין מדובר בממתק המכיל בעיקר פחמימות ושומן, אך הוא בכל זאת מהווה תחליף דל קלוריות ושומן לסופגניות וללביבות מטוגנות. כל סופגנייה מדומה מכילה כחמישית מערכי הקלוריות והשומן של סופגנייה רגילה.

סופגניות מדומות ברוטב שוקולד

החומרים ל־25 יחידות:
1/2 כוס קמח מלא
3/4 כוס קמח לבן
קורט מלח
1 כוס מים
100 גרם חמאה
2 כפיות סוכר קנים
4 ביצים גדולות

לציפוי השוקולד:
180 גרם שוקולד מריר
15 גרם חמאה
3 כפות מים
1 כף אספרסו או קפה חזק מוכן

 

להתענג על כל ביס, בלי רגשות אשם (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

 

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות, ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
2. מנפים את הקמח המלא והלבן ואת המלח בקערה קטנה.
3. בסיר בינוני מערבבים מים, חמאה וסוכר, ומביאים לרתיחה על אש נמוכה.
4. בוחשים פנימה את שני סוגי הקמח בבת אחת. מורידים מהאש ומערבבים במהירות עד שהנוזלים נספגים והתערובת אחידה. מצננים כרבע שעה.
5. מעבירים לקערת מערבל, מוסיפים את הביצים ומקציפים עד שהבלילה חלקה.
6. מעבירים כף מהתערובת לתבנית, במרווח של 5 ס"מ בין הסופגניות.
7. אופים 10 דקות. מגבירים את הטמפרטורה ל־220 מעלות ואופים עוד 15־20 דקות, עד שהסופגניות זהובות.
8. הציפוי: מערבבים את כל החומרים בסיר כפול מעל מים רותחים, עד לקבלת תערובת חלקה, ויוצקים מעל הסופגניות. 
 

ערכים תזונתיים ליחידה: 107 קלוריות, 8 גרם פחמימות, 2.3 גרם חלבון, 7.2 גרם שומן