סופגניות קלאסיות

חומרים ל- 20 יחידות

 

מרכיבים

לבצק המקדים

  • 125 גרם חלב פושר
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 100 גרם קמח

לבצק

  • 400 גרם קמח
  • 80 גרם סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 כפות רום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ- 1/4 לימון
  • קליפה מגוררת מ- 1/4 תפוז
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה רכה
  • שמן קנולה לטיגון

להגשה

  • ריבת תות שדה
  • אבקת סוכר לקישוט

 

אופן ההכנה

1. ממיסים את השמרים בחלב.

2. מוסיפים 100 גרם קמח ומערבבים.

3. מכסים בשכבה דקה של קמח ומניחים בצד לתפיחה של כ- 15 דקות.

4. מעבירים את הבצק המקדים למעבד המזון עם להב פלסטיק.

5. מוסיפים את הקמח הנותר, סוכר, ביצים, רום וחומרי טעם ומעבדים במשך דקה.

6. מוסיפים מלח וחמאה ומעבדים 4 דקות נוספות.

7. יוצרים כדור מהבצק ומניחים מכוסה במגבת להתפחה של שעה.

8. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל- 20 יחידות.

9. מכדררים לכדורים אחידים ומניחים במרווחים על מגש משומן קלות. מתפיחים עד להכפלת הנפח.

10. מחממים שמן ל- 160 מעלות ומטגנים את הכדורים 2 דקות מכל צד.

11. מוציאים עם כף טיגון ומניחים על נייר סופג.

12. מזריקים עם שקית זילוף ריבת תות שדה ומפזרים אבקת סוכר.

13. מגישים חם.

 

מאפה סופגנייה עם מרציפן

חומרים ל- 10 יחידות

 

מרכיבים 

למאפים

  • 500 גרם בצק סופגניות

למלית המרציפן

  • 250 גרם מרציפן
  • 4 חלמונים
  • 1 כף פודינג אינסטנט וניל
  • שמן לטיגון

להגשה

  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1/4 כפית קינמון

 

אופן ההכנה

1. מרדדים את בצק הסופגניות למלבן של 60X24 ס"מ.

2. מסמנים על המלבן קו במרכז הבצק לאורכו (מתקבלות 2 רצועות שוות של 12X60 ס"מ).

3. מרככים את המרציפן במעבד מזון ומוסיפים בהדרגה את החלמונים.

4. מורחים את תערובת המרציפן במרכז הרצועות לאורך הבצק.

5. חותכים את הבצק בקו המסומן ומגלגלים כל רצועה לגליל ארוך. הופכים את הגלילים כך שהסגירה תהיה בתחתית.

6. מחלקים כל גליל ל- 5 יחידות.

7. חותכים במרכז כל יחידה חתך לאורכה, אך לא עד הקצה.

8. מעבירים קצה אחד מלמטה דרך החתך כך שנוצר סוג של קשירה.

9. מניחים את היחידות על מגש משומן קלות ומתפיחים במשך 30 דקות בתנור מכובה עם קערת מים רותחים.

10. מחממים את השמן ל- 160 מעלות ומטגנים את המאפים כדקה וחצי מכל צד.

11. מוציאים את המאפים וטובלים אותם בתערובת של אבקת סוכר וקינמון. מגישים חם.

 

לבנים ונציאניות

תבנית בגודל 20X20 ס"מ

 

מרכיבים

  • 500 גרם חלב
  • 2 מקלות וניל
  • 1/4 כפית אבקת קינמון
  • 4 ביצים
  • 150 גרם סוכר
  • 50 גרם קורנפלור
  • 50 גרם עמילן אורז
  • שמן זית לטיגון

להגשה

תערובת לפידור המורכבת מאבקת סוכר, אבקת וניל ואבקת קינמון.

 

אופן ההכנה

1. מרוקנים את תוכן מקלות הוניל.

2. מרתיחים החלב, את תוכן מקלות הוניל ואת הקינמון.

3. מערבבים את הביצים עם הסוכר, הקורנפלור ועמילן התירס.

4. מוסיפים באיטיות ובהדרגה את החלב החם לתערובת הביצים, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה, תוך כדי ערבוב.

5. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בניר אפייה בגובה 3 ס"מ ומקפיאים 4 שעות לפחות.

6. פורסים למלבנים אחידים בגודל 4x2 ומטגנים בשמן זית בחום של 160 מעלות.

7. מניחים על צלחת וטובלים בתערובת של אבקת סוכר, אבקת ווניל וקינמון.

8. מגישים חם.