עוגה נימוחה ועסיסית עם חמצמצות רעננה של תפוז. שימו לב: יש להתחיל בהכנה יום מראש.
מרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)
לעוגה
- 350 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 300 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 2 כפות ליקר תפוזים או ברנדי
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 6 ביצים, מופרדות
- 3 כפות (50 גרם) שקדים מולבנים, טחונים גס
לרוטב
- 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- 2 כפות ליקר תפוזים או ברנדי
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 2 כפות סירופ מייפל
אופן ההכנה
העוגה
- מחממים את התנור ל-150 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה היטב.
- שמים בסיר את השוקולד, החמאה, הליקר ומחצית מכמות הסוכר. ממיסים על להבה קטנה, תוך בחישה, עד שמתקבל קרם אחיד.
- מכבים את הלהבה ומוסיפים את החלמונים בהדרגה, תוך בחישה מהירה (חשוב לבחוש כל הזמן, כדי שהחלמונים לא יהפכו לחביתות).
- שמים את החלבונים עם הסוכר שנותר בקערת המערבל ומקציפים לקצף רך.
- יוצקים את קרם השוקולד אל הקצף ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
- מפזרים על התערובת את השקדים הטחונים ומערבבים בעדינות.
- יוצקים לתבנית ואופים שעה ועשר דקות.
- מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוגה במשך 20 דקות נוספות.
- מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר ומאחסנים במקרר למשך לילה או שמונה שעות לפחות.
- משחררים את העוגה מדופן התבנית והופכים אותה על צלחת הגשה.
הרוטב
- שמים בסיר קטן את מיץ התפוזים, קליפת התפוז המגוררת, הליקר, הסוכר וסירופ המייפל, ומביאים לרתיחה תוך בחישה.
- ממשיכים להרתיח על להבה גדולה, בלי לבחוש, כ-8-7 דקות - עד שהרוטב מתאדה מעט ומסמיך
ההגשה
- חותכים את העוגה למשולשים קטנים, ומניחים בצלחות הגשה. יוצקים לצד כל פרוסה כף מרוטב התפוזים.