מהקאפקייקס שלפניכם כולם יכולים ליהנות, כולל חולי הצליאק הנמנעים מגלוטן. הם עשירים מאוד בחלבון בזכות הקינואה שהם מכילים, וזו מעניקה להם גם מרקם מתפצפץ. טעמם עשיר, הם קלים יחסית להכנה, ומהווים דרך נפלאה ובריאה לפתוח את הבוקר.
מרכיבים (ל-20 מאפינים)
למלית:
- 2 תפוחי עץ גדולים חתוכים לקוביות קטנות
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כוס מים
- 3/4 בקבוק תמצית רום (30 מ"ל)
לקאפקייקס:
- 4 ביצים גדולות
- 3/4 כוס שמן קנולה
- 1 כוס סוכר
- 1/3 1 כוסות קינואה מבושלת
- 3/4 1 כוסות קמח אורז מלא
- 1 כפית אבקת אפיה
הוראות הכנה
למלית:
1. הכניסו לסיר את התפוחים, הסוכר, הקינמון, המים והרום.
2. הניחו את הסיר על אש קטנה עד שהתפוחים מתרככים ומרבית הנוזלים מתאדים. הסירו מהאש והניחו לקירור.
לקאפקייקס:
1. הקציפו את הביצים והוסיפו בהדרגה את הסוכר פנימה. המשיכו להקציף והוסיפו פנימה את השמן. כשהביצים, הסוכר והשמן יוצרים מסה הומוגנית - הפסיקו להקציף.
2. הוסיפו לתערובת את הקינואה, ערבבו היטב ואז הוסיפו את הקמח ואבקת האפייה. הוסיפו לערבב עד להיווצרות מסה אחידה.
3. צקו את העיסה לתוך תבניות הקאפקייקס (תבנית שקעים) או מנג'טים בינוניים, כך שתמלא שליש מגובה השקע או גביע המנג'ט. צקו מעל כף מתערובת המלית, וכסו בעוד שכבה של עיסה, כך שרק 3/4 מהשקע מלא בעיסה.
4. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 15-20 דקות. הקאפקייק מוכן כאשר נוגעים בו והוא "קפיצי".
ערכים תזונתיים לקאפקייק
אנרגיה: 190 קלוריות.
פחמימה: 23.8 גרם.
חלבון: 2.7 גרם.
שומן: 8 גרם.
סיבים תזונתיים: 1 גרם.
>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם