השף אביב משה והשורד נתן בשבקין רוצים להירגע ומדרימים לים המלח. הם פותחים את היום בטבילה בבבריכת מים גיאו-תרמיים ממעמקי האדמה בחמי עין גדי, ומשם הם מגיעים לים המלח ברכבת. אחרי שהם נמרחים בבוץ השחור והמבריא מכף רגל ועד ראש, אביב משה הולך בעקבות היוגורט המפורסם של עין גדי. במקביל בשבקין מגיע למפעל למוצרי קוסמטיקה בערד, ונאלץ לנסות תמרוק או שניים; אביב משה מתארח במלון בערד, הממוקם בלב הנוף המדברי השלו, ובינתיים בשבקין מבקר במוזיאון הזכוכית שבעיר. לפנות ערב אביב ובשבקין מגיעים לחפלה מדברית במאהל, הכוללת ארוחה לתפארת, מוזיקה וריקודים.