עוד לא הספקנו להתאושש מבליץ הקלוריות של ראש השנה בואכה סוכות, והנה אנחנו מגיעים לאחד החגים המשמינים בשנה, חנוכה. אך יש גם בשורות טובות: אפשר לאפות סופגניות בבית, וכך לחסוך כמעט שלושת רבעי מכמות הקלוריות שתמצאו בסופגניה של מאפיה. כל סופגניה קנויה מכילה בממוצע בין 400 ל-500 קלוריות, אך אם תלכו על האופציה הביתית, תגלו שכמות הקלוריות יורדת דרסטית.

 

 

מרכיבים (ל-12 סופגניות)  

  • 2.5 כוסות קמח (350 גרם)
  • 15 גר' שמרים (3 כפיות)
  • 1/4 כוס יוגורט 3%
  • 1/2-3/4 כוסות מים (לפי הצורך)
  • 1 ביצה
  • 2 כפות ממתיק מלאכותי (כזה שמתאים לבישול ואפיה)
  • קורט מלח
  • קורט קינמון
  • 5 כפות קונפיטורה תות טבעית

 

הוראות הכנה

1. מתפיחים את השמרים ב-1/3 כוס מים חמימים, אליהם מוסיפים קורט מלח וכף קמח, למשך 15 דקות.

2. מתפיחים את התערובת למשך כשעה. שימו לב שאם לא מתפיחים כמו שצריך הסופגניות יוצאות קשות יותר, ופחות אווריריות.

3. מהתערובת התפוחה יוצרים כדורים בקוטר 3-4 ס"מ, ומניחים בתבנית משומנת קלות.

4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200-220 מעלות, עד להשחמה.

5. בתום האפייה ממלאים את הסופגניות בעזרת מזרק בקונפיטורה טבעית בטעם תות.

 

ערכים תזונתיים לסופגניה

אנרגיה: 140 קלוריות.

חלבון: 3.9 גרם.

פחמימות: 22 גרם.

שומן: 1 גרם.

 

>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם