המתכונים באדיבות "המחלבה מבית יצחק".

 

מרק ארטישוק עם יוגורט

 

מרכיבים (8-6 מנות)

  • 1 ק"ג ארטישוק. רצוי לקנות ארטישוקים שעליהם סגורים – הם יהיו פחות סיביים
  • שמן זית
  • 1 בצל גדול פרוס
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת לבישול (15% שומן)
  • 300 גרם יוגורט כבשים

 

אופן ההכנה

  1. מכינים את הארטישוקים לבישול: חותכים מהם את הגבעול ואת החלק העליון (כמו בתמונה שמימין). תולשים את העלים החיצוניים הצמודים לגבעול, ואם עדיין יש עלים חיצוניים דוקרניים מסירים מהם את הקוצים באמצעות מספריים. חותכים את הארטישוקים לרבעים.
  2. מחממים שמן בסיר. מוסיפים את הבצל ושיני השום ומטגנים על אש נמוכה עד שהבצל מתרכך. חשוב שהשום לא יישרף, כי אז הוא יהפוך למר.
  3. מוסיפים לסיר את שורש הסלרי ותפוחי האדמה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות. מדי פעם מערבבים.
  4. מוסיפים לסיר את הארטישוקים, גבעול הסלרי והפטרוזיליה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות. מדי פעם מערבבים.
  5. מוסיפים מלח, פלפל, אגוז מוסקט ואת היין הלבן. מכסים ומבשלים 5 דקות.
  6. מוסיפים מים עד לכיסוי המרכיבים ומביאים את המרק לרתיחה.
  7. מוסיפים את היוגורט והשמנת, מערבבים ומרתיחים שוב. מורידים מהאש.
  8. מעבירים חצי מהמרק לקערה עמוקה. באמצעות בלנדר ידני טוחנים את המרק שנותר בסיר למחית חלקה. מחזירים לסיר את המחצית השנייה של המרק ומערבבים.
  9. יוצקים לקערות ומקשטים כל מנה בכפית שמן זית ובעלה פטרוזיליה.

 

 

מרק בטטה עם יוגורט

 

מרכיבים (8-6 מנות)

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים גס
  • 5-4 גזרים חתוכים לקוביות
  • 5-4 בטטות חתוכות לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קינמון
  • ג'ינג'ר
  • אגוז מוסקט

 

להגשה

  • 1 גביע יוגורט כבשים
  • עירית קצוצה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים עד שהוא מזהיב.
  2. מוסיפים את הגזר והבטטה ובוחשים היטב. מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות ומתבלים לפי הטעם. מכסים את הסיר ומבשלים 30-20 דקות, עד שהירקות מתרככים.
  3. מעבירים חצי מהמרק לקערה עמוקה. באמצעות בלנדר ידני טוחנים את המרק שנותר בסיר למחית חלקה. מחזירים לסיר את המחצית השנייה של המרק ומערבבים.
  4. יוצקים לקערות ומקשטים כל מנה בכף גדושה של יוגורט ובעירית קצוצה.