תחילתה של המערכת החורפית שפקדה את אזורנו (נשמעתי לרגע כמו דני רופ) הביאה עמה לא רק גשמי ברכה, אלא גם שפעת, כאבי גרון ובעיקר חלושעס. כמובן שבזמנים כאלה אני מעדיפה שלא להיכנס למטבח, אך מאז שהפכתי לאמא אין לי ממש את האופציה הזאת.

 

כל מה שהכנתי במשך השבוע הזה נחל כישלון מהדהד: שרפתי חביתות, שכחתי להוסיף ביצים לבלילת הפנקייק, הצלחתי להפוך סלט ירקות עשיר לתפל ועוד. אז נכון שמי שלא עושה לא מפשל, אבל מצד שני מי שלא מרגיש טוב - עדיף שלא יעשה. מצד שלישי, כמה פעמים אפשר להזמין פיצה בשבוע אחד?

 

במסגרת שבוע השפעת הכנתי גם מרק עוף מז'אנר ה"זרקתי הכל לסיר", שלמרבה השמחה (וכמו תמיד) זכה להצלחה אצל בני הבית הגדולים והקטנים כאחד. אבל האמת היא ששיוועתי למרק כתום – ולכן, מיד לאחר שהתאוששתי מעט הכנתי מרק דלעת. מדובר במרק בלי יותר מדי התעסקות, שהוספתי לו קינמון וזנגוויל, הנחשבים למחממים. הגשתי את המרק עם פסטו כוסברה – ומי שרוצה לעשות רושם מוזמן להגיש אותו בתוך דלעת יפה, כמו זאת שמצאתי בשוק (הסבר מפורט בסוף המתכון).

 

עוד בערוץ האוכל:

 

מרכיבים (4-3 מנות)

  • שמן קנולה
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 ק"ג דלעת רגילה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית זנגוויל טחון
  • 1/4 כפית אבקת קארי
  • מלח
  • פלפל שחור

 

לפסטו כוסברה

  • 1/2 צרור כוסברה
  • 2 שיני שום
  • מלח
  • שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר מעט שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.
  2. מוסיפים את קוביות הדלעת ומכסים ב-4-3 כוסות מים (תלוי ברמת הסמיכות הרצויה. אני מעדיפה להוסיף את המים רק עד לגובה קוביות הדלעת, ובאופן כללי לא "להטביע" את המרק במים).
  3. מכסים ומבשלים כ-1/2 שעה, עד שקוביות הדלעת מתרככות.
  4. מסירים מהאש ומעבדים למרקם חלק באמצעות בלנדר ידני.
  5. מחממים שוב. מוסיפים את התבלינים בהדרגה וטועמים (חשוב להוסיפם בהדרגה כדי שטעמם לא יהפוך לדומיננטי. מהקינמון אפשר להוסיף גם פחות מ-1/4 כפית, עניין של טעם).

 

הפסטו
  • שמים את הכוסברה והשום במעבד מזון. מתחילים לעבד ומוסיפים בהדרגה את שמן הזית, עד שמתקבל מרקם חלק יחסית.

 

ההגשה

  • יוצקים את המרק לקעריות ומוסיפים לכל קערית כפית פסטו.

 

ואם רוצים לעשות רושם

רוצים להגיש את המרק בתוך דלעת? כך תעשו זאת:

 

  1. מצטיידים בדלועים כמספר הסועדים.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. עוטפים כל דלעת בנייר אפייה, ומניחים את כל הדלועים בתבנית.
  4. אופים חצי שעה ולא יותר - כדי שהדלעת לא תתרכך יתר על המידה.
  5. קוטמים את חלקן העליון של הדלועים ומרוקנים אותן מהגרעינים ומה"בשר". נזהרים שלא להתקרב יותר מדי לדפנות, כדי שלא יהיו דקות מדי וייקרעו.
  6. מניחים כל דלעת בצלחת. יוצקים לתוכה מרק ומוסיפים פסטו.
  7. חשוב להדגיש כי הדלעת היא כלי קיבול בלבד, ואינה מיועדת לאכילה.