מחר תיפתח בתל אביב "ישראפוד" – תערוכת המזון המקצועית של ישראל, הנערכת אחת לשנה. התערוכה מיועדת אמנם לאנשי מקצוע – יבואנים, יצרנים, שפים וכדומה – אך רבים מהחידושים שמוצגים בה מגיעים בסופו של דבר למטבחים הפרטיים שלנו.

הנה כמה מהחידושים שיוצגו השנה – ומתכונים שעושים בהם שימוש:

 

 

נטיפים בטעם שוקולד אגוזים

 

חברת אלמנדוס תציג בתערוכה שוקולדים ומוצרי אפייה של לובקה (Lubeca) הגרמנית. המבחר יכלול, בין השאר, נטיפי ג'יאנדויה (שוקולד אגוזים), כוסות שוקולד מוכנות למילוי ומרציפנים איכותיים. כמו כן יוצגו קישוטי עוגה ייחודיים המיובאים מבלגיה.

 

עוגיות מרציפן עם נטיפי נוגט

 

אם אינכם משיגים נטיפי ג'יאנדויה, אפשר כמובן להחליף אותם בנטיפי שוקולד רגילים.

 

מרכיבים (כ-50 עוגיות)

  • 250 גרם חמאה רכה
  • 300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר
  • 150 גרם מרציפן שקדים
  • 3 גרם (1/2 כפית) מלח
  • כמה טיפות של תמצית וניל
  • 120 גרם ביצים (2 ביצים בגודל M)
  • 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח לבן
  • 5 גרם (1 כפית) סודה לשתייה
  • 200 גרם אגוזי לוז גרוסים
  • 300 גרם נטיפי ג'יאנדויה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים את החמאה, הסוכר והמרציפן. מוסיפים את המלח, תמצית הווניל והביצים ומערבבים שוב.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח והסודה לשתייה. מקפלים את הקמח לתוך תערובת החמאה והמרציפן – בכל פעם מוסיפים רק חלק מהקמח, מקפלים בעדינות עד שהוא נבלע בתערובת, ורק אז מוסיפים עוד קמח. חשוב להוסיף את הקמח בתנועת קיפול כי כך נשמר מרקמן הפריך של העוגיות.
  4. מקפלים לתוך התערובת גם את אגוזי הלוז הקצוצים ונטיפי הג'יאנדויה.
  5. באמצעות הידיים יוצרים מהבצק כדורים בגודל של כדור פינג פונג קטן (כ-30 גרם ליחידה). אפשר להשתמש גם בכף גלידה.
  6. מניחים את הכדורים בתבנית ומשטחים אותם. חשוב להקפיד שיישארו ביניהם מרווחים.
  7. אופים 15-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

 

 

חלבה עם פיסטוק וטחינה אורגנית

 

חברת אגס ירוק, יצרנית טחינת אל ארז, תציג בתערוכה חלבה בטעמים שונים, בין השאר עם פיסטוק ופולי קקאו, וכן טחינות שנטחנו באבן רחיים – כולל טחינה אורגנית.

 

עוגיות טחינה

 

מרכיבים (40-30 עוגיות)

  • 1 כוס טחינה
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה או מרגרינה, רכה
  • 3 כוסות קמח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים את הטחינה, הסוכר והחמאה עד שמתקבל תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהוא נבלע לחלוטין בתערובת – עיבוד יתר יפגע בפריכותן של העוגיות.
  4. באמצעות הידיים יוצרים מהבצק כדורים בגודל של כדור פינג פונג קטן (כ-30 גרם ליחידה).
  5. מניחים את הכדורים בתבנית ומשטחים אותם מעט. חשוב להקפיד שיישארו ביניהם מרווחים.
  6. אופים 15-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

 

 

צנוניות כבושות ופלפלים מיוחדים

 

חברת בכפר של איתן סגל תשיק בתערוכה מגוון ירקות כבושים ייחודיים, ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל, ובהם צנוניות ופלפל (שטעמו שונה מפלפל קלוי).

 

פיצה עם פלפל כבוש

 

מרכיבים (פיצה משפחתית)

 

לבצק

  • 1/3 כוס מים פושרים
  • 2 כפיות סוכר
  • 20 גרם שמרים טריים
  • 400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס מים קרים

 

לרוטב

  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף סוכר

 

לציפוי הפיצה

  • 300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (אפשר גם גבינה צהובה)
  • פלפלים כבושים
  • תוספות נוספות לפי הטעם: פטריות, זיתים, אנשובי וכדומה

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערית את המים הפושרים והסוכר. מפוררים את השמרים לתוך הקערית, מערבבים עד שהם נמסים ומכסים. ממתינים 10 דקות.
  2. שמים בקערה את הקמח והמלח. מוסיפים את שמן הזית ותערובת השמרים. מתחילים ללוש ומוסיפים בהדרגה את המים הקרים. לשים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. משמנים קערה במעט שמן זית ומניחים בה את הבצק. מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. לשים קצרות את הבצק בתוך הקערה, כדי להוציא ממנו את האוויר. מכסים שוב במגבת ומתפיחים 30 דקות נוספות.
  5. בזמן שהבצק תופח מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-5 דקות ברתיחה עדינה. מורידים מהאש ונותנים לרוטב להצטנן מעט.
  6. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  7. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול בגודל תבנית התנור (אם רוצים, אפשר לחלק אותו לכמה כדורים ולרדד פיצות אישיות).
  8. מעבירים את הבצק לתבנית. מפזרים עליו את הגבינה ומניחים עליה את התוספות.
  9. אופים כ-15 דקות, עד שהפיצה מזהיבה ותחתית הבצק אפויה.