חרף זמן הבישול הארוך יחסית, מרק הבצל שלפניכם לא דורש השקעה רבה. בנוסף, תמצאו פה גם מתכון לציר בקר, אותו ניתן להקפיא ולהוסיף לתבשילים ומרקים רבים בעתיד. מרק הבצל הוא דל קלוריות ולכם מתאים ל"נשנוש" בין הארוחות, מתחת לכרבולית בסלון. ואם נמאס לכם כבר ממרק העוף הנצחי כתרופה להצטננות, הרי שגם מרק בצל מתאים במקרים כאלה. הבצל מכיל קוורצטין, נוגד חימצון שעוזר להילחם בבקטריות, וירוסים, דלקות, פטריות ואף הוכח כמפחית את הסיכון לסרטן.
מרכיבים למרק בצל (ל-10 מנות)
- 8 בצלים בינוניים (עדיף בצלים לבנים) קצוצים
- 3 כוסות מים
- 7 כוסות ציר בקר צח (ראו מתכון בהמשך)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית שום כתוש (2-3 שיני שום)
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית אבקת אגוז מוסקט
- 10 פרוסות בגט מחיטה מלאה
- 3 שיני שום
- 100 גרם גבינה צהובה 5% מגורדת
מרכיבים לציר בקר
- 2 גזרים חתוכים לרצועות או קוביות
- ראש סלרי חתוך לקוביות
- 5 שיני שום
- 2 עלי דפנה
- נתח בקר מס' 5 (כתף)
- מלח ופלפל אנגלי
הוראות הכנה לציר בקר
1. מחממים בסיר גדול כף שמן, מוסיפים את הגזרים, ראש הסלרי, שיני השום ועלי הדפנה ומערבבים היטב.
2. לאחר כ-5 דקות מוסיפים את נתח הבשר. מוסיפים 2.5 ליטרים של מים ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים מלח ופלפל אנגלי, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשלוש שעות.
שימו לב: ניתן להקפיא את הציר לחודשיים בפריזר, ובכך תקבלו מרכיב נהדר להוספה לתבשילים ומרקים, בלי הצורך להשתמש באבקת מרק.
הוראות הכנה למרק
1. מכניסים לתוך סיר מרק גדול את הבצלים עם שלוש כוסות מים ומבשלים עד לריכוך הבצלים.2. מוסיפים את ציר הבקר, השום והתבלינים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
3. לאחר שהמרק רותח מעבירים לאש קטנה, ומבשלים למשך 45-55 דקות נוספות.
4. את פרוסות הבגט משפשפים בשום וצולים בתנור, עד להזהבה.
5. מוזגים את המרק לקערית חסינה לאש, מניחים מעל את פרוסת הבגט, מפזרים מעל מעט גבינה צהובה.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כחמש דקות, מוציאים ומגישים חם.
ערכים תזונתיים (למנה)
אנרגיה: 109 קק"ל
חלבון: 7 גרם
פחמימות: 18 גרם
שומן: 3 גרם
סיבים תזונתיים: 3 גרם
>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם