>> הצטרפו ל-Xnet בפייסבוק

 

אחרי זמן ארוך שבו הסגנון המינימליסטי והנקי נתן את הטון בעיצוב הפנים, השטיחים עושים קמבק מרשים לסלון הביתי. הם מככבים במגזיני העיצוב ובקולקציות של החברות והמעצבים הגדולים, כמו רון ארד, פטריסיה אורקיולה ו האחים בורולק. נדמה שאין היום מעצב נחשב שאינו חתום גם על שטיח, שהיה פעם נחלתם של מעצבי טקסטיל או יבואנים ממדינות "אקזוטיות".

 

עם הצניחה בטמפרטורות, גם אנחנו יכולים לחזור ולחשוב על חומרים ופריטים שמחממים את הבית. החדשות הטובות הן שהטכנולוגיה מאפשרת מגוון מסחרר של צורות, טכניקות וצבעים, כך שאפשר למצוא משהו שמתאים לכל סגנון חיים. חובבי עיצוב "ירוק" ישמחו לשמוע שהיום מייצרים שטיחים מבמבוק, צמיגים ממוחזרים, יריעות פלסטיק ואפילו טפלון.

 

למי שמסתחרר עד כדי אבדן כיוון אנחנו יכולים לסמן כמה טרנדים בולטים: שטיחים בצבעים פסטליים, שטיחים בדוגמאות רטרו גרפיות, שטיחים בצבעים ומחומרים טבעיים, וכאלה שארוגים דווקא מכמה סוגי חומרים. למי שבדיוק עובר לבית חדש או רוצה לעשות לקיים "מייקאובר", מעצבי הפנים ממליצים להתחיל דווקא בשטיח, וסביבו להרכיב את פלטת הצבעים והחומרים של החלל.

 

וטרנד אחרון, לתשומת לבכם: אם הסלון שלכם גדול דיו, אפשר להניח כמה שטיחים בחפיפה חלקית זה עם זה, בצבעים משלימים או בטונים שונים של צבע אחד.

 

   (באדיבות רנבי הום קוטור)
(באדיבות רנבי הום קוטור)

 

1. העור חזר השנה לאופנה, ולא רק בחנויות הבגדים. למי שמסתייג מעור אמיתי אבל אוהב את הלוק, יש גם אופציות מלאכותיות. בתמונה שטיח עשוי ריבועי עור בעבודת יד וגב מלבד כפול. כל אחד יכול להזמין דוגמה לפי טעמו, מריבועים או פסים בצבעים, כיוונים וגדלים שונים. מחיר מיוחד לסוף השנה: 4,416 שקלים לשטיח בגודל 1.6 על 2.3 מטרים. IDdesign.

 

2. טניה ג'ונסון, שעיצבה טקסטיל עבור מותגים כמו ורה וואנג, קלווין קליין ומרתה סטיוארט, מייצרת היום שטיחים בעבודת יד בנפאל, רובם ארוגים ממשי וצמר פשמינה ומעוצבים בהשפעת משחקי אור וצל. השטיחים של ג'ונסון קיבלו את אישור הארגון GoodWeave, שנלחם בעבודת ילדים. 115-300 דולרים למ"ר, תלוי במספר הקשרים המבוקש. www.taniajohnsondesign.com

 

3. שטיחים סקנדינביים שעשויים 100% כותנה וארוגים בשיטה מסורתית. 799 שקלים לשטיח בגודל 0.7 על 2.5 מטרים, 1,329 שקלים ל-1.8 על 1.8 מטרים. גלוריה מונדי.

 

4. הקילים המסורתי נתן השראה לנאני מרקינה בעיצוב קולקציית Medina, המיוצרת בשותפות עם Care & Fair, ארגון שפועל נגד עבודת ילדים. השטיחים נארגו בעבודת יד מסורתית בצפון פקיסטן. החל מ-10,980 שקלים לשטיח בגודל 1.7 על 2.4 מטרים. טולמנ'ס.

 

5. 100% צמר טיבטי ועיצוב שאינו הולך על מוטיב חוזר, אלא על אשליה של מחיקת הדוגמה, בשטיח של JAN KATH. הקונים מוזמנים לבחור את רמת ה"מחיקה" והצבע. 4,700-7,900 שקלים למ"ר. צמר שטיחים יפים.

 

6. הדוגמאות המודפסות על השטיחים של חברת "WorldWide" לקוחות מתמונות לווין של ערים במדינות שונות. הקצב והמראה האופייניים לעיר משתקפים בשטיח, ששומר בקפידה על חוקי העיצוב ה"קלאסיים" בשטיחים – מרכז, סימטריה וגבולות. 820 יורו לשטיח בגודל 1.4 על 2 מטרים. www.davidhanauer.de

 

7. הדפס ששואב השראה מעולם הפיקסלים, בשטיח של המותג ESPRIT, שעשוי 100% סיבים אקריליים. 2,890 שקלים לשטיח בגודל 1.7 על 2.4 מטרים. קיקה.

 

8. שטיח EIVORמסיבים קצרים ודחוסים בדוגמה גרפית. 795 שקלים ל-2 מ"ר. איקאה.

 

9. הפיקסלים מתעוררים לחיים בדוגמת רטרו גרפית ומתעתעת, בשטיח מבית העיצוב הצרפתי טולמונד. 9,605 שקלים לשטיח בגודל 1.8 על 2.7 מטרים. RENBY הום קוטור.

 

10. המותג השוודי Papelina נולד אחרי ביקור שערכה המעצבת לינה ריקרדסון בהאנגר של יריעות פלסטיק ישנות, והוביל לקולקציית שטיחי הפלסטיק הממוחזר הראשונה. מ-970 שקלים ל-0.7 על 2.8 מטרים. הביטאט.

 

  • עיצוב גרפי: נעם רוזנברג.
  • צילומים: Kika-Leiner, באדיבות טולמנ'ס, Pappelina, Jankath, רנבי הום קוטור, דן פרץ, Gun-Rugs, באדיבות האוס דוקטור.

 

>> בשבוע הבא: שטיחים בצורות יוצאות דופן

 

>> ואיך הופכים שטיח פרסי לפזל?