המעצבת יעל מניה מוכיחה שמראה יוקרתי, נקי וקלאסי מנצח גם את המקומות הכי טרנדיים בעיר. ואם שמה של יעל מצלצל לכם מוכר, אין זה פלא - היא אחותה של הסטייליסטית המוכשרת שירן מניה, בעלת הטור "דוגמה אישית" במגזין GOstyle, ויחד הן משפרות את פני האופנה של ארצנו.

 

>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

 

מניה למדה עיצוב אופנה בשנקר, אך אחרי שנתיים החליטה שהמוסד המוכר הוא לא המקום בשבילה. לאחר תקופה קצרה של התלבטויות ונסיעה מעוררת השראה לניו יורק, היא חזרה לעצב. "חזרתי לארץ והחלטתי לקחת הלוואה מהבנק כדי לעצב קולקציה. המכירה הראשונה שלי הייתה בבית הוריי בצהלה, שנמצא ממש ליד בית הספר היסודי השכונתי. באותו ערב התקיימה בבית הספר הצגת סוף השנה, וכל האמהות קפצו למכירה והתלהבו. תוך יומיים כל הפריטים אזלו, וכך רכשתי את קהל הלקוחות הראשון שלי. אלה הגיעו לכל מכירה שערכתי, עד שפתחתי חנות משלי לפני ארבע שנים".

 

היום המצב כבר שונה, ועם קהל לקוחותיה נמנות הפשניסטות אפרת גוש, עדי אשכנזי, נינט טייב ועוד רשימה ארוכה של סלבריטאיות מעריצות.

 

מתי החלטת לפתוח חנות ולמה בחרת דווקא במתחם גן החשמל?

"אחרי שערכתי לא מעט מכירות וצברתי קהל לקוחות נאמן, כולם עודדו אותי לפתוח חנות. חיפשתי אחר המקום המושלם ובמקרה מצאתי את עצמי ברחוב מקווה ישראל. שם ראיתי חנות להשכרה והתאהבתי בחלל שלה. כבר באותו יום חתמתי על חוזה, למרות שעדיין לא הייתה לי קולקציה להציג ולמכור. עיצבתי בחודש קולקציה מטורפת, מלאת פאייטים ונצנצים, שיצאה לקראת הסילבסטר. כל העיצובים שלי נמכרו תוך שבוע. מבקרי האופנה פרגנו, החברים הטובים תמכו והלקוחות הנאמנים התלהבו. אט אט נמלאתי ביטחון בעבודה שלי. לצערי, כל האיזור של גן החשמל עובר תהפוכות והחלטתי להעביר את העסק לסטודיו שלי לשכונת צהלה".

 

מניה, חובבת וינטג' מושבעת, שבעבר הייתה סטייליסטית וקניינית בגדים של רשת עמנואל, הוסיפה לחנות גם פריטי וינטג' מיוחדים, ואלה הפכו את החנות לאתר עלייה לרגל לחובבות הסגנון היוקרתי.

 

איך התחלת לשלב פריטי וינטג' בחנות?

"באותה תקופה אני ובעלי נסענו הרבה לחו"ל והסתובבנו בערים רבות באירופה. אני מאוד אוהבת שוקי פשפשים וחנויות וינטג', ועם הזמן ליקטתי אוסף מטורף של פריטים, שכלל שמלות מרהיבות של שאנל והמון תכשיטים ואביזרים יפהפיים".

 

אילו פריטי וינטג' את מעדיפה, בגדים או אביזרים?

"יש משהו נדיר באביזרי וינטג'. פעם אפילו הלכתי עם אבא שלי למכירות פומביות ונלחמתי על תכשיטי וינטג', כי בעיניי אם תכשיט הוא יצירת מופת, הוא שווה את המאמץ ואת המחיר. בנוסף, תכשיטים אלה נעשים קשים להשגה יותר ויותר, במיוחד אם הם מקוריים ולא מזויפים".

 

איך היית מגדירה את סגנון החנות שלך?

"אני לא עובדת לפי קולקציות חורף וקיץ, אך כן משתדלת להכניס בתחילת כל עונה כמות מכובדת של פריטים ודואגת להוסיף מדי שבוע כמה דגמים חדשים. הגזרות שלי מדויקות ומחמיאות ופלטת הצבעים רגועה וקלאסית - אני מעצבת בעיקר בגוני שחור, שמנת, לבן ופודרה. הפריטים לא מוגבלים לטווח גילאים מסוים, כל אישה בכל גיל יכולה להתחבר לעיצובים שלי. בנוסף, אני משתדלת להיות באותו הראש של הלקוחה ולהבין מה בדיוק היא רוצה. חשוב לי שהלקוחה שלי תצא מרוצה ואני משתדלת לתת את כל כולי לשם כך".

 

מיהי הלקוחה האהובה עלייך?

"אני אוהבת את הלקוחות שאינן מקובעות, שרוצות ומוכנות להעז. אלו שפתוחות להצעות ולדברים חדשים ומוכנות לנסות ליצור איתי מראה חדש".

 

את מתייחסת לטרנדים עכשוויים או שומרת על קו קלאסי יותר?

"אני מודעת לטרנדים ולוקחת מהם את מה שטוב לי. אני בורחת מהטרנדים המרכזיים, שנמכרים בכל מקום, ושומרת על סגנון קלאסי. אני נוטה לבחור מהקולקציות הגדולות את הצבעים ואת הקווים הנקיים יותר, ובאופן כללי אני אוהבת יותר להסתכל על טרנדים מאשר לאמץ אותם".

 

מהם מקורות ההשראה שלך?

"בדים מעניקים לי המון השראה. בדרך כלל אני רואה בד שאני אוהבת, ולאחר מכן חושבת מה לעצב ממנו. שוקי פשפשים בחו"ל הם עוד מקור השראה, וכך גם אנשים עם סטייל מיוחד. אני אוהבת את הסגנון של עורכת 'ווג' יפן ואייקון האופנה אנה דלו רוסו ואת האסיסטנטית שלה, אורורה סנסונה. שתיהן משפיעות עליי בכל אאוטפיט שהן לובשות".

 

את מי היית רוצה להלביש בארץ?

"הייתי שמחה להלביש את קרן מור ואת רונית אלקבץ. שתיהן מדהימות בעיניי".

 

אם הייתה לך אפשרות לעבוד עם מעצב־על, עם מי היית בוחרת לעבוד ולמה?

"הייתי בוחרת בשרה בורטון, המעצבת החדשה של בית האופנה אלכסנדר מקווין, כי היא מרתקת אותי. אני לא יודעת איך היא חושבת ומה בדיוק עובר לה בראש, אבל הייתי רוצה לחשוב ככה. היא כל כך יצירתית - הטכניקות שלה ודרכי השימוש בבדים הן תופעה פנומנלית שהייתי שמחה להיות חלק ממנה".

 

מה היית רוצה לראות יותר באופנה המקומית?

"עם השנים האופנה בארץ עולה מדרגה והשילוב בין הטרנדים השונים - פריטי וינטג' ופריטי קז'ואל - עושה טוב לאופנה המקומית. האישה הישראלית הולכת לכיוון מעניין מבחינת הלבוש שלה, והמגזינים המקומיים עושים חשק לקנות ולהתלבש יפה. המעצבות הישראליות נפתחו ליותר אופציות - אם פעם היו מעצבים כאן בעיקר בבדי כותנה, כיום גם בדי המשי נכנסו לתמונה וקיימות יותר אפשרויות ללקוחה הישראלית. אני מקווה שנמשיך בכיוון הזה".

 

הסטודיו של יעל מניה:

רח' שמגר 43, שכונת צהלה, ת"א. טל' לתיאומים: 050-4005196.

________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

עוד מעצבות:

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

יעל מניה, תעודת זהות:

 

מעצב בינלאומי אהוב: איזבל מאראן.

 

מוזה: אודרי הפבורן.

 

פריט חובה בארון הנשי: חצאית עור.

 

לעולם לא אנעל או אלבש: קרוקס.

 

האדם עושה את הבגד או הבגד עושה את האדם? האדם עושה את הבגד.

 

טרנד אהוב: שחור.

 

קולקציה אהובה מכל הזמנים: דריס ואן נוטן, קולקציית קיץ 2011.

 

בארון של יעל:

 

1. מכנסים: איזבל מאראן

 

2. נעליים: בלנסיאגה

 

3. חולצה: איזבל מאראן

 

4. תיק: סלין

 

רוצה לקבל חולצה של יעל מניה במתנה?

 

   (צילום: קית ג'לסמן)
(צילום: קית ג'לסמן)

 

כתבי אלינו למייל meazhev@gomag.co.il ושכנעי אותנו למה את זאת שצריכה לזכות. צייני כתובת ומס' טלפון.