בדומה לשום ולבצל על כל סוגיו, הכרשה שייכת למשפחת השומיים - המצטיינת בהורדת הכולסטרול הרע ומפחיתה את הסיכון לסוגי סרטן שונים. בכרשה תמצאו גם ויטמין C, ויטמין B6, ברזל וחומצה פולית. קציצות הכרשה קלות ומהירות להכנה, ויכולות לשמש כמנת פתיחה מצוינת לכל ארוחה, להשביע כארוחת ביניים או אפילו להוות ארוחה בפני עצמה בליווי ירקות חתוכים, ומעט גבינה.

 

מרכיבים (ל- 20 קציצות)

 

  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים
  • 1 ק"ג כרשה (רק החלק הלבן), קצוץ
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 1 כף קמח
  • 5 ביצים
  • מלח
  • פלפל
  • כורכום

 

אופן ההכנה

 

1. במחבת גדולה, מאדים את הבצל הקצוץ (בלי שמן).

2. מוסיפים את הבצל לקערה עם הכרשה, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח, הביצים והתבלינים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. נותנים למסה לנוח כחצי שעה.

3. מחממים מחבת טפלון או קרמי. בעזרת כף לוקחים מהמסה ומניחים על המחבת החם. משחימים היטב משני הצדדים, ומסירים מהאש.

 

ערכים תזונתיים (לקציצה)

 

אנרגיה: 63 קלוריות.

חלבון: 2.9 גרם.

פחמימות: 8.5 גרם.

שומן: 1.6 גרם.

סיבים תזונתיים: 1.2 גרם.

 

>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם