מרכיבים (8-6 מנות)
- 1 כוס קמח אורז או קמח כוסמת (להשיג בחנויות טבע)
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה טרופה
- 3/4 כוס חלב (או חלב אורז, סויה או קוקוס)
- 2 כפות חמאה מומסת, שמן או חמאה לטיגון
להגשה
- אבקת סוכר, דבש או סירופ מייפל
- פירות חתוכים
אופן ההכנה
- שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר ומערבבים. מוסיפים את יתר המרכיבים וטורפים לבלילה חלקה.
- מחממים מחבת מרוחה במעט שמן או חמאה על להבה בינונית-גבוהה. כשהמחבת חמה יוצקים לתוכה מצקת מהבלילה ומטגנים דקה-שתיים עד שמופיעות בועות על פני הפנקייק וצדו התחתון מזהיב.
- הופכים את הפנקייק לעוד כדקה עד שהצד השני מזהיב.
- זורים אבקת סוכר ומגישים חמים עם דבש או סירופ מייפל ופירות.
טיפ להכנה עם קמח כוסמת
- פנקייקס מקמח כוסמת מתקבלים עבים יותר מאלו המורכבים מקמח אורז. לקבלת קמח כוסמת טוחנים כוסמת יבשה במטחנת תבלינים או שמבקשים בחנות לקבל קמח טחון.