מרכיבים (2 מנות עיקריות או 4 מנות ראשונות)

  • 4 נתחי פילה דג (בס, לברק, דניס, מוסר)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות אורגנו טרי, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 2 עגבניות, פרוסות דק

 

להגשה

  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף עלי אורגנו
  • מלח גס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-220‬ מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מניחים את נתחי הפילה בתבנית כשצד העור פונה כלפי מטה. זורים עליהם מלח, פלפל ואורגנו, ומניחים מעל את פרוסות השום ופרוסות העגבנייה.
  3. אופים ‭10-8‬ דקות, עד שבשר הדג לבן ולא יותר (בעזרת סכין חדה בודקים בחלק העבה של הנתח אם תוכו לבן).
  4. מעבירים לצלחות, מטפטפים שמן זית, זורים אורגנו טרי ומעט מלח גס ומגישים.