הוכרזו הזוכים בתחרות למעצבים צעירים, שקיימה חנות העיצוב "סיאם" בהרצליה פיתוח. במקום הראשון, ובפרס של 12 אלף שקלים, זכתה הספרייה "Holy Wally", בעיצוב עומרי בן ארצי, אדווה ואיתי אילני, שלושתם בוגרי בצלאל. את ההשראה לעבודה קיבלו מהכותל המערבי: בתוך מסגרת עץ מונחות בצפיפות "לבנים" מחומר רך, שנדחס כשדוחפים ביניהן ספרים. טמינת הספר בין החריצים מרמזת לטמינת הפתקים בכותל.

 

זוכת המקום השני, בעיצוב מיכל המר ואדם זרביב (צילום: דן לב)
זוכת המקום השני, בעיצוב מיכל המר ואדם זרביב (צילום: דן לב)

 

במקום השני ובפרס של 8,000 שקלים זכתה קומודה בעיצובם של מיכל המר ואדם זרביב, בוגרי המחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל. הרהיט עוצב בהשראת עולמו הסוריאליסטי של סלבדור דאלי, ובייחוד אחת מעבודותיו - "The city of the drawers".  השידה עשויה עץ מלא, ובגבה מוטבעות 12 מסילות פליז שעליהן נעות המגירות. כאשר המגירות פתוחות נוצרים מדפים והמסילות נחשפות.

 

במקום השלישי שרפרפים בעיצוב הילה שמיע (צילום: דן לב)
במקום השלישי שרפרפים בעיצוב הילה שמיע (צילום: דן לב)

 

במקום השלישי וב-6,000 שקלים זכתה הילה שמיע, בוגרת המחלקה לעיצוב תעשייתי במכון הטכנולוגי חולון, שהשתמשה בגזע עץ שלם ושמרה על צורתו הטבעית, אך סביבו יצקה אלומיניום. המתכת הלוהטת שרפה את נקודות המגע עם העץ וכך נותר קו מתאר מפוחם, בשרפרפים מקוריים.

 

בתואר "חביב הקהל" (שהצביע באמצעות הפייסבוק ואתר הבית של סיאם), ובפרס של 4,000 שקלים, זכתה שרון סידס, סטודנטית שנה ד' בבצלאל, על השידה "over&over".

 

בתחרות השתתפו בסך הכל כ-30 פריטים מעוצבים – רהיטים, מנורות, טקסטיל וכלים - המוצגים בתערוכה בסיאם עד 15 בנובמבר ומועמדים למכירה. סיאם הכריזה על התחרות, תחת הכותרת "Inspiration Is... - ממקור השראה למוצר", מתוך הבנה שמרבית המעצבים בארץ לא מוצאים את מקומם במעגל העבודה ונאלצים לעיתים לעזוב לחו"ל על מנת להמשיך וליצור. כל המשתתפים הם סטודנטים או מעצבים שסיימו את לימודיהם בחמש השנים האחרונות, ומטרת התחרות היא לקדם את יצירותיהם.

 

צוות השופטים שבחן את העבודות הורכב מהאוצרת הראשית של מוזיאון העיצוב חולון גלית גאון, העורכת הראשית ומנהלת אתר המוזיאון מיה דבש, האדריכל יוסי פרידמן, יהודית טיומקין, ובעלי סיאם - אורנה המי, אנדריאה שטרנברג וגוסטבו טרצ'יסקי. גם הקהל הוזמן להצביע ולבחור, באתר של סיאם ובעמוד הפייסבוק שלה. 

 

>> ואיך הגיעו שרפרפי הכבשה של שיר אתר (שעיצב את הכיסא הלבן כאן למטה) למוזיאון העיצוב בחולון?