מרכיבים (כ-35 יחידות)

  • 70 גרם שוקולד מריר ממש טוב
  • 25 גרם חמאה
  • 125 גרם קורנפלקס לא ממותק
  • 250 גרם מחית נוגט (להשיג בחנויות בישול ואפייה)
  • לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר

 

  • כלים מיוחדים: תבנית סיליקון עם שקעים קטנים, או שק זילוף ללא פיה, או שקית ניילון שאחת מפינותיה הסגורות חתוכה

 

אופן ההכנה

  1. ממיסים את השוקולד והחמאה בבאן מרי - סיר המונח בתוך סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות. אפשר גם להמיס אותם במיקרוגל – מניחים בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין. חשוב לא לחמם את השוקולד על אש ישירה, כי הדבר ישרוף אותו.
  2. מרסקים את הקורנפלקס לפירורים גסים.
  3. לאחר שהשוקולד המומס הצטנן מעט מערבבים אותו עם הנוגט. מוסיפים את הקורנפלקס ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. שוטפים תבנית שקעים מסיליקון במים, אך לא מנגבים אותה. יוצקים את התערובת לתבנית בעזרת כפית. לחלופין, אפשר לפרוש נייר אפייה על מגש, להעביר את התערובת לשק זילוף ללה פייה או לשקית ניילון שאחת מפינותיה הסגורות חתוכה, ולזלף על הנייר דיסקיות או טבעות. אם ממש לא רוצים להתאמץ – אפשר פשוט להניח כפות מהתערובת על נייר האפייה.
  5. מניחים את התבנית (או המגש) במקפיא ל-5 דקות.
  6. בזמן שהתבנית במקפיא ממיסים את השוקולד לציפוי (בבאן-מרי או במיקרוגל).
  7. מורחים את השוקולד על פני התבנית באמצעות סכין רחבה, כך שכל השקעים יתמלאו לחלוטין. אם הזלפתם את התערובת – מזליפים עליה את השוקולד המומס (אפשר גם להשתמש בכפית).
  8. מקפיאים במשך שעה.
  9. מחלצים מהתבנית - ואוכלים!

 

  • עוד מתכונים מצולמים - בבלוג Layla Cooking