דפינה - תבשיל צלעות

 

מרכיבים

  • 1/2 קילו צלעות
  • 2 בצלים
  • שמן זית בתרסיס
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית בהראט
  • 1/2 כפית הל טחון
  • מלח פלפל
  • 1 כוס שעועית לבנה מבושלת
  • 1 כוס חומוס מבושל
  • 6 תפוחי אדמה קטנים קלופים
  • 3 שיני שום כתוש
  • 1 שן שום שלמה
  • 1 ליטר מים או עד כיסוי התבשיל
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית בהראט
  • 1/2 כפית הל טחון

 

אופן ההכנה

  1. קוצצים את הבצלים דק ומטגנים בסיר.
  2. מוסיפים את הבשר, מערבבים ומתבלים במחצית מכמות התבלינים.
  3. מוסיפים את השעועית, החומוס, תפוחי האדמה, האורז והשום.
  4. מכסים במים, מביאים לרתיחה, מתבלים בשארית התבלינים ומבשלים כ-20 דקות, עד לאידוי הנוזלים.

 

קדירת ירקות שורש וחומוס

 

מרכיבים

  • 3 בצלים לרבעים
  • 2 כרישה רק הלבן
  • 2 גבעולי סלרי
  • 3 תפוחי אדמה
  • 2 בטטה
  • 10 שיזפים מיובשים
  • 10 משמשים יבשים
  • 3 כפות שמן אבוקדו
  • פלפל מלח
  • מעט קינמון
  • 4 עלי דפנה
  • 1 כוס חומוסים מבושלים
  • מים לכיסוי התבשיל
  • 8 שיני שום שלמות
  • חופן כוסברה קצוצה

 

אופו ההכנה

  1. חותכים את הסלרי לרצועות, את תפוחי האדמה, הבצל והכרישה לרבעים ואת הבטטות חיתוך גס.
  2. מטגנים מעט את הבצל והכרישה, מוסיפים את שיני השום שלמות, הסלרי, תפוחי האדמה, הבטטה, השזיפים והמשמשים.
  3. מוסיפים 2 כוסות מים, מתבלים ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את החומוס ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
  5. מגישים על אורז לבן עם כוסברה קצוצה, ומפזרים מעט כמון מלמעלה.

 

תבשיל גרונות

 

מרכיבים

  • 1/2 קילו גרונות הודו
  • 3 עלי דפנה
  • 4 גרגרי פלפל שחור גדול
  • ליטר מים
  • 2 כפיות בהרט
  • 2 כפיות סומק
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 2 גבעולי כרישה (רק החלק הלבן)
  • 1/2 קילו בצל
  • תרסיס שמן זית
  • 1/2 חבילת עגבניות שרי
  • חופן נענע
  • 1 בצל ירוק
  • קערית טחינה

 

אופן ההכנה

  1. שמים את הגרונות בסיר עם עלי הדפנה והפלפל השחור. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  2. במעבד מזון חותכים את הבצל והכרישה לקוביות.
  3. משחימים את הבצלים בסיר אחר עם תרסיס שמן זית.
  4. מוצאים את הקצף מסיר הגרונות ומבשלים ל-10 דקות נוספות.
  5. מתבלים בבהרט, סומק, מלח ופלפל, מביאים לריכוך ומוספים את כוס מים.
  6. מסננים את הגרונות ומצרפים אותם לסיר הבצל. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים לעוד כ-10 דקות.
  7. מעבירים את הגרונות לתבנית להשחמה קצרה בתנור על נייר כסף.
  8. קוצצים את הנענע והבצל הירוק, מערבבים עם עגבניות שרי, ומגישים עם טחינה.

 

צוואר כבש ממולא

 

מרכיבים

  • 2 קילו נתח צוואר כבש
  • 6 תפוחי אדמה
  • 6 בטטות
  • 3 יחידות גזר
  • 2 ראשי שום שלמים
  • 2 בצלים

 

למלית האורז והאגוזים

  • 1 כוס אורז שעבר חצי בישול
  • 30 גרם קשיו מרוסקים
  • 30 גרם אגוזי מלך מרוסקים
  • 30 גרם צנוברים

 

לתיבול

  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית אבקת מרק
  • 1/2 כפית מלח בישול
  • תבלין של חזראן
  • בהרט

 

אופן ההכנה

  1. מסדרים את כל הירקות בתבנית או בתחתית הסיר: מקלפים את תפוחי האדמה ומכניסים אותם שלמים. מכניסים את הבטטות שלמות ולא קלופות, חוצים את הגזרים, מכניסים את ראשי השום השלמים ואת הבצלים שלמים. מתבלים במלח, פלפל ובהרט.
  2. מכניסים לקערה את האורז שעבר חצי בישול ומערבבים עם הפלפל השחור, מרק העוף והמלח ומוסיפים תערובת תבלינים מיוחדת של חזראן.
  3. מוסיפים את אגוזי המלך הקשיו והצנוברים לתערובת האורז.
  4. ממלאים את נתח צוואר הכבש בתערובת האורז והאגוזים. מושכים אותו בשמן זית, מתבלים אותו מבחוץ בפלפל גרוס, מלח ובהרט, ומניחים בתבנית מעל הירקות.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 3 שעות.