דפינה - תבשיל צלעות
מרכיבים
- 1/2 קילו צלעות
- 2 בצלים
- שמן זית בתרסיס
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית בהראט
- 1/2 כפית הל טחון
- מלח פלפל
- 1 כוס שעועית לבנה מבושלת
- 1 כוס חומוס מבושל
- 6 תפוחי אדמה קטנים קלופים
- 3 שיני שום כתוש
- 1 שן שום שלמה
- 1 ליטר מים או עד כיסוי התבשיל
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית בהראט
- 1/2 כפית הל טחון
אופן ההכנה
- קוצצים את הבצלים דק ומטגנים בסיר.
- מוסיפים את הבשר, מערבבים ומתבלים במחצית מכמות התבלינים.
- מוסיפים את השעועית, החומוס, תפוחי האדמה, האורז והשום.
- מכסים במים, מביאים לרתיחה, מתבלים בשארית התבלינים ומבשלים כ-20 דקות, עד לאידוי הנוזלים.
קדירת ירקות שורש וחומוס
מרכיבים
- 3 בצלים לרבעים
- 2 כרישה רק הלבן
- 2 גבעולי סלרי
- 3 תפוחי אדמה
- 2 בטטה
- 10 שיזפים מיובשים
- 10 משמשים יבשים
- 3 כפות שמן אבוקדו
- פלפל מלח
- מעט קינמון
- 4 עלי דפנה
- 1 כוס חומוסים מבושלים
- מים לכיסוי התבשיל
- 8 שיני שום שלמות
- חופן כוסברה קצוצה
אופו ההכנה
- חותכים את הסלרי לרצועות, את תפוחי האדמה, הבצל והכרישה לרבעים ואת הבטטות חיתוך גס.
- מטגנים מעט את הבצל והכרישה, מוסיפים את שיני השום שלמות, הסלרי, תפוחי האדמה, הבטטה, השזיפים והמשמשים.
- מוסיפים 2 כוסות מים, מתבלים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את החומוס ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
- מגישים על אורז לבן עם כוסברה קצוצה, ומפזרים מעט כמון מלמעלה.
תבשיל גרונות
מרכיבים
- 1/2 קילו גרונות הודו
- 3 עלי דפנה
- 4 גרגרי פלפל שחור גדול
- ליטר מים
- 2 כפיות בהרט
- 2 כפיות סומק
- פלפל שחור
- מלח
- 2 גבעולי כרישה (רק החלק הלבן)
- 1/2 קילו בצל
- תרסיס שמן זית
- 1/2 חבילת עגבניות שרי
- חופן נענע
- 1 בצל ירוק
- קערית טחינה
אופן ההכנה
- שמים את הגרונות בסיר עם עלי הדפנה והפלפל השחור. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
- במעבד מזון חותכים את הבצל והכרישה לקוביות.
- משחימים את הבצלים בסיר אחר עם תרסיס שמן זית.
- מוצאים את הקצף מסיר הגרונות ומבשלים ל-10 דקות נוספות.
- מתבלים בבהרט, סומק, מלח ופלפל, מביאים לריכוך ומוספים את כוס מים.
- מסננים את הגרונות ומצרפים אותם לסיר הבצל. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים לעוד כ-10 דקות.
- מעבירים את הגרונות לתבנית להשחמה קצרה בתנור על נייר כסף.
- קוצצים את הנענע והבצל הירוק, מערבבים עם עגבניות שרי, ומגישים עם טחינה.
צוואר כבש ממולא
מרכיבים
- 2 קילו נתח צוואר כבש
- 6 תפוחי אדמה
- 6 בטטות
- 3 יחידות גזר
- 2 ראשי שום שלמים
- 2 בצלים
למלית האורז והאגוזים
- 1 כוס אורז שעבר חצי בישול
- 30 גרם קשיו מרוסקים
- 30 גרם אגוזי מלך מרוסקים
- 30 גרם צנוברים
לתיבול
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית אבקת מרק
- 1/2 כפית מלח בישול
- תבלין של חזראן
- בהרט
אופן ההכנה
- מסדרים את כל הירקות בתבנית או בתחתית הסיר: מקלפים את תפוחי האדמה ומכניסים אותם שלמים. מכניסים את הבטטות שלמות ולא קלופות, חוצים את הגזרים, מכניסים את ראשי השום השלמים ואת הבצלים שלמים. מתבלים במלח, פלפל ובהרט.
- מכניסים לקערה את האורז שעבר חצי בישול ומערבבים עם הפלפל השחור, מרק העוף והמלח ומוסיפים תערובת תבלינים מיוחדת של חזראן.
- מוסיפים את אגוזי המלך הקשיו והצנוברים לתערובת האורז.
- ממלאים את נתח צוואר הכבש בתערובת האורז והאגוזים. מושכים אותו בשמן זית, מתבלים אותו מבחוץ בפלפל גרוס, מלח ובהרט, ומניחים בתבנית מעל הירקות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 3 שעות.