כן, אנחנו יודעים, פתיתים זה לא באמת קוסקוס – אבל מה אכפת לכם, זה טעים. וחוץ מזה, בחו"ל מכנים אותם "קוסקוס ישראלי", כך שהמתכון הזה לא לגמרי תלוש.

 

מרכיבים (4 מנות)

  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ
  • 1/2 1 כוסות פתיתים בצורת קוסקוס
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אפשרות: תיבול לעוף בגריל
  • 3-2 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
  • 200 גרם חזה עוף חתוך לרצועות דקות, או שאריות עוף בגריל מאתמול (או שלשום...) חתוך לרצועות דקות

 

אופן ההכנה

  1. מחממים 2 כפות מהשמן בסיר בינוני, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הפתיתים, את המלח, את הפלפל ואת אבקת הגריל (אם רוצים). יוצקים מים רותחים עד לגובה של 2 ס"מ מעל המרכיבים.
  3. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהפתיתים סופגים את המים ומתרככים.
  4. מחממים במחבת את 2 כפות השמן שנותרו, מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים עד הזהבה (היזהרו שהשום לא יישרף, כי אז הוא יקבל טעם מר).
  5. מוסיפים את רצועות הפלפל והעוף וממשיכים לטגן עד שהפלפל מתרכך והעוף מזהיב, כ-15 דקות.
  6. ההגשה: מניחים בצלחת עמוקה כמות נדיבה מפתיתי הקוסקוס, ומניחים עליהם את רצועות הפלפל והעוף.

 

גיוון

  • במקום הפלפל אפשר להוסיף למנה פטריות או רצועות קישואים.