כן, אנחנו יודעים, פתיתים זה לא באמת קוסקוס – אבל מה אכפת לכם, זה טעים. וחוץ מזה, בחו"ל מכנים אותם "קוסקוס ישראלי", כך שהמתכון הזה לא לגמרי תלוש.
מרכיבים (4 מנות)
- 4 כפות שמן
- 1 בצל, קלוף וקצוץ
- 1/2 1 כוסות פתיתים בצורת קוסקוס
- מלח
- פלפל שחור
- אפשרות: תיבול לעוף בגריל
- 3-2 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
- 200 גרם חזה עוף חתוך לרצועות דקות, או שאריות עוף בגריל מאתמול (או שלשום...) חתוך לרצועות דקות
אופן ההכנה
- מחממים 2 כפות מהשמן בסיר בינוני, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את הפתיתים, את המלח, את הפלפל ואת אבקת הגריל (אם רוצים). יוצקים מים רותחים עד לגובה של 2 ס"מ מעל המרכיבים.
- מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהפתיתים סופגים את המים ומתרככים.
- מחממים במחבת את 2 כפות השמן שנותרו, מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים עד הזהבה (היזהרו שהשום לא יישרף, כי אז הוא יקבל טעם מר).
- מוסיפים את רצועות הפלפל והעוף וממשיכים לטגן עד שהפלפל מתרכך והעוף מזהיב, כ-15 דקות.
- ההגשה: מניחים בצלחת עמוקה כמות נדיבה מפתיתי הקוסקוס, ומניחים עליהם את רצועות הפלפל והעוף.
גיוון
- במקום הפלפל אפשר להוסיף למנה פטריות או רצועות קישואים.