מרכיבים (6 מנות)
לקוסקוס
- 3 כוסות קוסקוס בגודל בינוני
- 2 עלי דפנה
- 1 כוכב אניס
- מלח
- פלפל לבן
- 3 כוסות מים רותחים
למרק
- מעט שמן זית
- 3 בצלים קטנים, קלופים וחתוכים לרבעים
- 6 שיני שום, קלופות וחצויות
- 6 עלי מנגולד, חתוכים לרצועות עבות
- 4 עגבניות, חתוכות לרבעים
- 2 כוסות חומוס מסוג הדס, שהושרה לילה במים עם כפית סודה לשתייה
- 4 כוסות מים רותחים
- מלח
- פלפל שחור
- כמון
- כורכום
אופן ההכנה
הקוסקוס
- יוצקים את הקוסקוס לכלי שטוח, עמיד בחום ובעל מכסה. מניחים מעל את עלי הדפנה, כוכב האניס, המלח והפלפל הלבן.
- יוצקים לכלי את המים הרותחים ומכסים. ממתינים 3 דקות ואז פותחים ומערבבים במזלג. מכסים שוב עד להגשה.
המרק
- מחממים בסיר מעט שמן זית, ומטגנים את הבצל והשום עד שקיפות (היזהרו שהשום לא יישרף, כי אז הוא יקבל טעם מר).
- מסננים את החומוס ממי השרייה ומוסיפים לסיר. יוצקים 4 כוסות מים רותחים. מתבלים במלח, בפלפל, בכמון ובכורכום, ומבשלים 10 דקות.
- מוסיפים את המנגולד תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא מאבד מחצית מנפחו.
- מוסיפים את העגבניות ומבשלים 20 דקות נוספות.
- ההגשה: מניחים בקעריות מרק כוס קוסקוס מאודה ויוצקים מעל מן המרק ותכולתו.