מנה קלאסית של מסעדה, לאוהבי החמוץ-מלוח.

 

מרכיבים (2 מנות)

  • 350 גרם חזה עוף, חתוך לפרוסות דקות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פלפל חריף (שאטה) גרוס, אם רוצים
  • קמח לקימוח העוף
  • 2-1 כפות שמן
  • 2 שיני שום קטנות, קלופות ופרוסות דק
  • 2 כפות יין לבן יבש
  • 1 כוס ציר עוף (רצוי מרק עוף ביתי)
  • 1 לימון פרוס דק על קליפתו, ללא הגרעינים
  • 2 כפיות צלפים
  • מיץ מכ-1 לימון קטן
  • כ-2 כפות חמאה או מרגרינה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 עגבניות שרי פרוסות
  • 4 זיתים שחורים
  • להגשה: פרוסת לחם קלויה מרוחה בשמן זית ושום, או פסטה או פירה

 

אופן ההכנה

  1. מתבלים את פרוסות העוף במלח, בפלפל ובמעט פלפל חריף - אם אוהבים. זורים על תבנית שכבת קמח. טובלים את נתחי העוף בקמח משני הצדדים ומנערים מעודפים, כך שתיוותר שכבה דקה של קמח על כל נתח.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את פרוסות העוף משני הצדדים עד הזהבה. מוסיפים את השום, מטגנים כמה שניות תוך השגחה שאינו נחרך, יוצקים את היין ומבשלים עד שהוא מתאדה כמעט לחלוטין.
  3. מוסיפים את ציר העוף ופרוסות הלימון ומבשלים כדקה-שתיים מעל להבה גבוהה, עד שהציר מסמיך.
  4. מוסיפים את הצלפים ואת מיץ הלימון בהדרגה (ייתכן שלא צריך הכל) ומבשלים עוד 1/2 דקה.
  5. מוסיפים את החמאה (או המרגרינה) ומבשלים מעל להבה גבוהה, תוך נענוע המחבת עד שהחמאה נמסה.
  6. מסירים מהכיריים. זורים את הפטרוזיליה, מניחים פרוסות עגבנייה וזיתים ומגישים.