מנה קלה להכנה, אך עם זאת חגיגית ומרשימה. חומרי גלם פשוטים ואיכותיים הופכים את המנה הזאת למתאימה לערב רומנטי, ארוחת חג או ערב שבת.

 

מתכונים חדשים בערוץ האוכל:

 

מרכיבים (2 מנות נדיבות)

 

למרינדה

  • 1 כף טימין קצוץ
  • 1 כף רוזמרין קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק
  • 5 כפות שמן זית

 

לירקות

  • 2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 גבעול טימין
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • 2 תפוחי אדמה, חתוכים לפלחים גסים עם הקליפה

 

לבשר

  • 400 גרם פילה בקר חתוך לשניים
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • 3 כפות שמן זית

 

לרוטב

  • 1/2 כוס רוטב טריאקי
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף ג'ינג'ר כבוש קצוץ
  • 1 כף כוסברה קצוצה

 

לסלט

  • 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
  • 1 כף בצל ירוק חתוך לרצועות דקות
  • 1 גבעול סלרי חתוך דק
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 כף כוסברה קצוצה דק
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל טחון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  2. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה קטנה.
  3. מתבלים את הבצלים בשמן זית, טימין, מלח ופלפל. עוטפים בנייר אלומיניום ומניחים בתבנית אפייה.
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה ומורחים אותם בנדיבות במרינדה. מתבלים במלח גס ופלפל. שומרים את יתרת המרינדה בצד.
  5. צולים בתנור כשעה, עד שהבצל מתרכך לגמרי ותפוחי האדמה מתחילים להשחים. פותחים את נייר האלומיניום וממשיכים בצלייה עד שהבצל מעט נחרך.
  6. מתבלים את פילה הבקר במרינדה, שמן זית, מלח ופלפל (רצוי להוציא את הבשר מהמקרר כחצי שעה לפני התיבול).
  7. שמים במחבת או בסיר קטן את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את הכוסברה ומורידים מיד מהאש.
  8. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט ומתבלים במלח ופלפל.
  9. משמנים קלות מחבת פסים ומלהיטים אותה על להבה גבוהה. צולים עליה את הבשר במשך כ-2 דק מכל צד.
  10. מסדרים בצלחת את הבצלים ומעליהם את תפוחי האדמה. מניחים על תפוחי האדמה את הבשר ויוצקים עליו נדיבה מהרוטב. מקשטים בסלט ומגישים.

 

  • עמרי לוין הוא שף מסעדת "שגב אקספרס" בתל אביב. צילום והפקה: CookEat.co.il