מבוסס על מתכון של מולי קאצן מתוך הספר Vegetable Heaven.

 

מרכיבים (8-7 מנות)

  • 2 כוסות עדשים כתומות או ירוקות (בשני המקרים יוצא אחלה, הצבע קצת יותר יפה עם הכתומות)
  • 8 כוסות מים
  • 2 כוסות בצל קצוץ (בערך בצל אחד בינוני-גדול)
  • 2 כפיות כמון
  • 2 כפיות חרדל (התבלין היבש, לא הממרח)
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס לא גדושה של משמשים מיובשים קצוצים (יצא לי 12 משמשים. לא שספרתי)
  • 1/2 1 עד 2 כפיות מלח (לפי הטעם)
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. שמים את העדשים והמים בסיר. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 15 דקות.
  2. מוסיפים את הבצל, הכמון והחרדל ומבשלים 15 דקות נוספות, עד שהעדשים מתרככות.
  3. מוסיפים את השום, המשמשים והמלח ומבשלים עוד 15 דקות.
  4. מורידים מהאש ומוסיפים את החומץ הבלסמי והפלפל הגרוס. מערבבים.