מרכיבים (8-7 מנות)
- 2 כוסות עדשים כתומות או ירוקות (בשני המקרים יוצא אחלה, הצבע קצת יותר יפה עם הכתומות)
- 8 כוסות מים
- 2 כוסות בצל קצוץ (בערך בצל אחד בינוני-גדול)
- 2 כפיות כמון
- 2 כפיות חרדל (התבלין היבש, לא הממרח)
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כוס לא גדושה של משמשים מיובשים קצוצים (יצא לי 12 משמשים. לא שספרתי)
- 1/2 1 עד 2 כפיות מלח (לפי הטעם)
- 3 כפות חומץ בלסמי
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- שמים את העדשים והמים בסיר. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 15 דקות.
- מוסיפים את הבצל, הכמון והחרדל ומבשלים 15 דקות נוספות, עד שהעדשים מתרככות.
- מוסיפים את השום, המשמשים והמלח ומבשלים עוד 15 דקות.
- מורידים מהאש ומוסיפים את החומץ הבלסמי והפלפל הגרוס. מערבבים.
- עוד מתכונים וטיפים – בבלוג בישול בזול