סושי הוא אחד המאכלים הכי יפים שיש: קטן, מוקפד וחושף את תוכנו בחתך רוחב מגרה. בדרך כלל הוא מכיל דגים וירקות – אבל כשחושבים על זה, למה שרק הם ייהנו מהרעיון הנהדר הזה? מה, לקינוחים לא מגיע?

 

זה בדיוק מה שאמרה לעצמה השף-קונדיטורית אפרת ליבפרוינד, שמגישה לכם כאן ארבעה קינוחים יפהפיים, השואבים השראה מהמאכל היפני המסורתי. למעשה מדובר ברולדות קטנות, שמתאימות מאוד לאירוח קליל, אבל גם לסיום ארוחה חגיגית.

 

סושי שוקולד-חלבה

 

רולדה בסיסית וקלה מאוד להכנה.

 

מרכיבים (כ-25 יחידות)

 

לבסיס הרולדה

  • 5 ביצים מופרדות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כף גדושה קקאו משובח

 

למילוי

  • 1/2 1 כוסות חלב
  • 3 חלמונים
  • 5 כפות (60 גרם) סוכר
  • 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חלבה, מפוררת
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה

 

הרולדה

  1. מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 40X30 ס"מ. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ותוך כדי הקצפה אטית מוסיפים את החלמונים, השמן, הקמח והקקאו. מקציפים רק עד שכל החומרים נטמעים בתערובת.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה.
  5. אופים 20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.

 

המילוי

  1. מחממים את החלב על אש בינונית.
  2. בזמן שהחלב מתחמם מערבבים בקערה את החלמונים, הסוכר, הקורנפלור והפודינג.
  3. כשהחלב רותח יוצקים אותו לתערובת החלמונים תוך כדי ערבוב מתמיד, כדי שלא יבשל את החלמונים.
  4. יוצקים את התערובת בחזרה לסיר, ומבשלים על אש בינונית-נמוכה תוך ערבוב מתמיד עד להסמכה (גם כאן הערבוב חשוב כדי שהחלמונים לא יתבשלו ויהפכו לחביתות קטנות).
  5. מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד והחלבה ומערבבים היטב.
  6. מעבירים לקערה (כדי שחום הסיר לא ימשיך לבשל את התערובת), מכסים בפלסטיק נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר.
  7. כשהתערובת קרה מאוד מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים אותה לתוך התערובת.

 

הרכבת הקינוח

  1. פורשים נייר אפייה על מגש.
  2. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פיה חלקה בקוטר 2-1 ס"מ. שומרים קצת קרם בצד – הוא ישמש אחר כך להדבקת הרולדות.
  3. מזליפים על נייר האפייה פסים ישרים מהמילוי ומניחים במקפיא ל-15 דקות בערך, כדי שהמילוי יתקשה חלקית.
  4. חותכים את העוגה לרצועות ברוחב המתאים לעטיפת המילוי – כ-3.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 1 ס"מ, וכ-6.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 2 ס"מ.
  5. עוטפים כל פס מילוי בעוגה ומדביקים את קצוות העוגה באמצעות שארית הקרם.
  6. מניחים במקפיא ל-30 דקות בערך, כדי לתת לרולדות להתקשות מעט, ורק אז פורסים.
  7. אם רוצים, מדביקים דיסקיות שוקולד קטנות במרכז כל "סושי". כדי ליצור את הדיסקיות ממיסים שוקולד מריר, מזליפים ממנו עיגולים קטנים על נייר אפייה ומניחים להם להתקשות.

 

השיטה המהירה

  1. חותכים את העוגה לאורכה לשניים או שלושה חלקים שווים.
  2. מורחים 1/3 מהקרם על כל חלק ומגלגלים לרולדה ארוכה וצרה.
  3. מניחים במקפיא ל-30 דקות בערך, כדי לתת לרולדה להתקשות מעט, ורק אז פורסים.

 

השיטה הכי מהירה

  1. יוצרים רולדה רגילה: מורחים את הקרם על העוגה ומגלגלים.

 

 

עוד דברים טעימים:

 

 

סושי פנקייקס במילוי שוקולד-קפה

 

מרכיבים (כ-25 יחידות)

 

לפנקייקס (8-6 יחידות)

  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס חלב
  • 20 גרם חמאה מומסת

 

לקרם שוקולד-קפה

  • 4 ביצים
  • 5 כפות (60 גרם) סוכר
  • 200 גרם שוקולד חלב או מריר
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 2 כפיות אבקת קפה נמס מומסות במעט מים
  • 2 כפות ליקר שוקולד
  • 1/2 1 (375 מ"ל) מכלים שמנת מתוקה

 

לציפוי

  • 100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים, קצוצים

 

אופן ההכנה

 

הפנקייקס

  1. שמים את כל החומרים במעבד מזון, ומעבדים עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה.
  2. שמים מחבת על אש בינונית ומחממים מעט שמן.
  3. יוצקים מצקת מהבלילה למחבת, ומנענעים בזהירות כדי שהבלילה תתפשט באופן אחיד.
  4. כשתחתית הפנקייק מזהיבה, הופכים וממשיכים לטגן עד שגם הצד השני מזהיב.
  5. מוציאים מהמחבת וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.

 

הקרם

  1. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 8 דקות.
  2. בינתיים ממיסים את השוקולד בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס את השוקולד במיקרוגל – מניחים אותו בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  3. מוסיפים לשוקולד את הקפה המומס והליקר, ומערבבים היטב.
  4. כשמסתיימות 8 דקות ההקצפה של הביצים מנמיכים למינימום את מהירות המיקסר ויוצקים לקערה באטיות את השוקולד המומס.
  5. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוכה את תערובת השוקולד והביצים.

 

הרכבת הקינוח

  1. פורשים נייר אפייה על מגש.
  2. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פיה חלקה בקוטר 2-1 ס"מ. שומרים קצת קרם בצד – הוא ישמש אחר כך להדבקת הרולדות ולציפוי שלהן.
  3. מזליפים על נייר האפייה פסים ישרים מהמילוי ומניחים במקפיא ל-15 דקות בערך, כדי שהמילוי יתקשה חלקית.
  4. חותכים את הפנקייקס לרצועות ברוחב המתאים לעטיפת המילוי – כ-3.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 1 ס"מ, וכ-6.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 2 ס"מ.
  5. עוטפים כל פס מילוי בפנקייק ומדביקים את קצוות הפנקייק באמצעות מעט קרם.
  6. מניחים במקפיא ל-30 דקות בערך, כדי לתת לרולדות להתקשות.
  7. מפזרים את האגוזים במגש. מורחים את הרולדות בשכבה דקה של קרם ומגלגלים באגוזים.
  8. מניחים במקפיא לשעה בערך, ופורסים.

 

השיטה המהירה

  1. יוצרים רולדה רגילה: מורחים את הקרם על הפנקייקס (שומרים בצד מעט מהקרם לציפוי) ומגלגלים.
  2. מניחים במקפיא לשעה בערך, כדי לתת לרולדות להתקשות.
  3. מפזרים את האגוזים במגש. מורחים את הרולדות בשכבה דקה של קרם ומגלגלים באגוזים.
  4. מניחים במקפיא לשעה בערך, ופורסים.

 

 

סושי פיסטוק-חמוציות בציפוי אגוזים

 

מרכיבים (כ-25 יחידות)

 

לבסיס הרולדה

  • 5 ביצים מופרדות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כף גדושה קקאו משובח

 

לקרם

  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1/4 כוס פיסטוק קלוי ללא מלח, קצוץ
  • חופן חמוציות

 

לציפוי

  • 1 כוס אגוזי לוז קלויים ללא מלח, קצוצים גס
  • 1 כף אבקת קקאו

 

אופן ההכנה

 

הרולדה

  1. מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 40X30 ס"מ. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ותוך כדי הקצפה אטית מוסיפים את החלמונים, השמן, הקמח והקקאו. מקציפים רק עד שכל החומרים נטמעים בתערובת.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה.
  5. אופים 20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.

 

הקרם

  1. מקציפים את השמנת יחד עם הפודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  2. מורידים את מהירות ההקצפה למינימום ומוסיפים את הפיסטוקים והחמוציות. מפסיקים להקציף ברגע שהם נטמעים היטב בקצפת.

 

הרכבת הקינוח

  1. פורשים נייר אפייה על מגש.
  2. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פיה חלקה בקוטר 2-1 ס"מ. שומרים קצת קרם בצד – הוא ישמש אחר כך להדבקת הרולדות ולציפוי שלהן.
  3. מזליפים על נייר האפייה פסים ישרים מהמילוי ומניחים במקפיא ל-15 דקות בערך, כדי שהמילוי יתקשה חלקית.
  4. חותכים את העוגה לרצועות ברוחב המתאים לעטיפת המילוי – כ-3.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 1 ס"מ, וכ-6.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 2 ס"מ.
  5. עוטפים כל פס מילוי בעוגה ומדביקים את קצוות העוגה באמצעות מעט קרם.
  6. מניחים במקפיא ל-30 דקות בערך, כדי לתת לרולדות להתקשות.
  7. שמים את האגוזים והקקאו בצנצנת. סוגרים ומנערים היטב.
  8. מפזרים במגש את תערובת האגוזים והקקאו. מורחים את הרולדות בשכבה דקה של קרם ומגלגלים באגוזים (אם רוצים, במקום בקרם אפשר למרוח את הרולדות בשוקולד מומס).
  9. מניחים במקפיא לשעה בערך, ופורסים.

 

השיטה המהירה

  1. חותכים את העוגה לאורכה לשניים או שלושה חלקים שווים.
  2. מורחים כ-1/3 מהקרם על כל חלק (שומרים בצד מעט מהקרם לציפוי) ומגלגלים לרולדה ארוכה וצרה.
  3. מניחים במקפיא ל-30 דקות בערך, כדי לתת לרולדה להתקשות מעט.
  4. מפזרים את האגוזים במגש. מורחים את הרולדות בשכבה דקה של קרם ומגלגלים באגוזים (אם רוצים, במקום בקרם אפשר למרוח את הרולדות בשוקולד מומס).
  5. מניחים במקפיא לשעה בערך, ופורסים.

 

השיטה הכי מהירה

  1. יוצרים רולדה רגילה: מורחים את הקרם על העוגה (שומרים בצד מעט מהקרם לציפוי) ומגלגלים.
  2. מניחים במקפיא לשעה בערך, כדי לתת לרולדות להתקשות.
  3. מפזרים את האגוזים במגש. מורחים את הרולדות בשכבה דקה של קרם ומגלגלים באגוזים (אם רוצים, במקום בקרם אפשר למרוח את הרולדות בשוקולד מומס).
  4. מניחים במקפיא לשעה בערך, ופורסים.

 

 

סושי שוקולד-נוגט בציפוי שומשום

 

מתכון זה מסובך יותר מהקודמים, וכדי להכין אותו יש להצטייד בתבניות שקעים מסיליקון. בסך הכל יש ליצור כ-50 בסיסים – אם אין ברשותכם כמה תבניות, פשוט אפו אותם בכמה סבבים (זה לא ייקח יותר מדי זמן, כי הם זקוקים ללא יותר מ-15-10 דקות בתנור).

 

מרכיבים (כ-25 יחידות)

 

לבסיס

  • השומשום (יש להקפיד על מידות מדויקות)
  • 170 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר
  • 55 גרם (1/2 3 כפות) דבש
  • 55 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
  • 60 גרם חמאה
  • 200 גרם שומשום
  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח

 

למילוי

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 4 כפות אבקת נוגט (להשיג בחנויות בישול ואפייה)

 

אופן ההכנה

 

בסיס השומשום

  1. מבשלים יחד את כל החומרים על אש בינונית, עד שמתקבלת תערובת אחידה בעלת מרקם גמיש.
  2. מורידים מהאש ומקררים את התערובת כשעה.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, בגודל זית, ומניחים אותם בתוך תבניות השקעים.
  5. אופים 15-10 דקות, עד שהכדורים מקבלים מאליהם את צורת התבנית.
  6. מקררים חצי שעה ומשחררים מהתבנית.

 

המילוי

  1. ממיסים את שני סוגי השוקולד עם הנוגט בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס את השוקולדים במיקרוגל – מניחים אותם בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולדים נמסים לחלוטין. מוסיפים את הנוגט ומערבבים.
  2. יוצקים את השוקולד המומס לתבניות שקעים בגודל זהה לאלה שבהן נאפה הבסיס. מקפיאים כשעה.

 

הרכבת הקינוח

  1. משחררים את השוקולד מהתבניות ויוצרים כריכים המורכבים מבסיס שומשום, דיסקית מילוי ובסיס שומשום נוסף.
  2. להגשה חגיגית, אפשר להדביק את הסושי על משטח של שוקולד באמצעות מעט שוקולד מומס.

 

  • אפרת ליבפרוינד היא שף-קונדיטורית ובעלת קייטרינג הגורמה הכשר למהדרין "השלמות שבטעם "