השקיקים? פריכים!

המלית? נימוחה!

הדבש? מתוק, בטח שמתוק!

והכל ביחד? חגיגה!

 

מרכיבים (כ-20 יחידות)

  • 6 תפוחי עץ ירוקים חמוצים
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה
  • 2 כפות ריבת תות טובה
  • 1 חבילה של עלי פילו, מופשרים במקרר
  • שמן להברשה

 

להגשה

  • דבש
  • כפיות

 

  • כלים מיוחדים: מנז'טים

 

אופן ההכנה

 

התפוחים

  1. מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות בגודל של 1X1 ס"מ.
  2. ממיסים את החמאה בסיר רחב. מוסיפים את התפוחים ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם עד שהתפוחים רכים.
  3. מוסיפים את ריבת התות ומערבבים. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.

 

השקיקים

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  2. מניחים עלה פילו על משטח העבודה. מברישים אותו במעט שמן, מניחים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו. השימון לא חייב להיות יסודי מדי, אני עושה נגיעות פה ושם, או משיחות קלילות.
  3. חותכים את העלים לריבועים בעזרת גלגלת פיצה. אני יצרתי ריבועים ממש קטנים, 5 פסים רוחביים ו-5 אופקים, אבל אפשר לבצע רק 4 חיתוכים בכל כיוון.
  4. מניחים בכל ריבוע כפית קטנה ממלית התפוחים. אוספים את הריבוע כך שייווצר שקיק (כמו בתמונה).
  5. מניחים את השקיק במנז'ט, ומניחים במגש אפייה.
  6. חוזרים על הפעולה עם שאר הריבועים.
  7. מברישים את השקיקים במעט שמן, ואופים עד שהם זהובים.

 

ההגשה

  • מניחים כל שקיק בכפית מלאה בדבש. לחלופין, אפשר לסדר על השולחן צלוחיות עם דבש וכפיות כמספר המסובים, ולהניח במרכז מגש ובו השקיקים.

 

  • מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין" בהוצאת מייזליק ספרים