מרכיבים

  • 50 גרם אגוזי מלך
  • 50 גרם אגוזי פקאן
  • 50 גרם אגוזי לוז
  • 50 גרם שקדים
  • 50 גרם פיסטוקים קלופים
  • 500 גרם מחית תמרים מגולענים
  • 1 כוס סילאן
  • 150 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) חמאת בוטנים
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כוס קוקוס טחון 1/2 או כוס שומשום
  • דובדבנים מסוכרים

 

אופן ההכנה

  1. מרסקים לחוד במעבד מזון את האגוזים, השקדים והפיסטוקים. מעבדים במשך 20 שניות או פחות (כדאי לעבוד בפולסים) - חלק מהמרכיבים רק יתרסקו וחלק ממש ייטחנו.
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. מערבלים יחד את התמרים, הסילאן, חמאת הבוטנים, האגוזים והשקדים (למיקסר עלול להיות קצת קשה, אז אפשר לעשות הפסקה לפעמים).
  3. מוסיפים את אגוז המוסקט ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת.
  4. משמנים את הידיים וצרים מהתערובת כדורים בגודל פלאפל.
  5. מגלגלים כל כדור בקוקוס טחון או בשומשום.
  6. שמים על כל כדור דובדבן מסוכר ולוחצים עליו מעט, כדי שישקע בכדור ולא ייפול.
  7. מניחים את כדורי התמרים בצלחת הגשה או בעטרות נייר.

 

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר