מרכיבים
- 50 גרם אגוזי מלך
- 50 גרם אגוזי פקאן
- 50 גרם אגוזי לוז
- 50 גרם שקדים
- 50 גרם פיסטוקים קלופים
- 500 גרם מחית תמרים מגולענים
- 1 כוס סילאן
- 150 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) חמאת בוטנים
- 1 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/2 כוס קוקוס טחון 1/2 או כוס שומשום
- דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה
- מרסקים לחוד במעבד מזון את האגוזים, השקדים והפיסטוקים. מעבדים במשך 20 שניות או פחות (כדאי לעבוד בפולסים) - חלק מהמרכיבים רק יתרסקו וחלק ממש ייטחנו.
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. מערבלים יחד את התמרים, הסילאן, חמאת הבוטנים, האגוזים והשקדים (למיקסר עלול להיות קצת קשה, אז אפשר לעשות הפסקה לפעמים).
- מוסיפים את אגוז המוסקט ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת.
- משמנים את הידיים וצרים מהתערובת כדורים בגודל פלאפל.
- מגלגלים כל כדור בקוקוס טחון או בשומשום.
- שמים על כל כדור דובדבן מסוכר ולוחצים עליו מעט, כדי שישקע בכדור ולא ייפול.
- מניחים את כדורי התמרים בצלחת הגשה או בעטרות נייר.
- מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר