מרכיבים
- 500 גרם שומשום לא קלוי
- 500 גרם אגוזי לוז שלמים לא קלויים
- 500 גרם שקדים שלמים, לא קלופים ולא קלויים
- 1 כוס (360 גרם) דבש
- 3/4 כוס סוכר חום
- 7 כפות ברנדי
- 1 ק"ג מחית תמרים מגולענים
אופן ההכנה
- שמים בסיר את השומשום, אגוזי הלוז והשקדים וקולים אותם כ-30 שניות תוך ערבוב. מעבירים לקערה.
- שמים בסיר את הדבש, הסוכר והברנדי ומחממים עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים את התמרים ומערבבים לאט עד שמתקבלת תערובת אחידה. מורידים מהאש, מוסיפים את תערובת השקדים, אגוזי הלוז והשומשום ומערבבים (רצוי עם כפפת ניילון).
- יוצרים מהתערובת גלילים, עוטפים היטב בנייר כסף ומקפיאים.
- חותכים לפרוסות דקות.
- מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר