מרכיבים (2 תבניות בקוטר 26 ס"מ)
- 6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
- 2 כפות שמן
- 1/2 1 כוסות סילאן
- 2 כפיות קינמון
- 1 כפית שטוחה ציפורן
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח תופח
- מרגרינה או שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מערבבים יחד את החלמונים, השמן, הסילאן, הקינמון והציפורן.
- מקציפים את החלבונים במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
- מקפלים את תערובת החלמונים והסילאן לתוך קצף החלבונים.
- מקפלים גם את הקמח לתוך התערובת, אך בכמה שלבים – בכל פעם מפזרים חלק מהקמח על פני התערובת ומקפלים.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 45 דקות.
- לאחר שהעוגה מתקררת, אפשר לקשט אותה בקרם שוקולד וסוכריות צבעוניות.
- מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר