מרכיבים (6 יחידות גדולות)
לבלילה
- 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) חלב
- 2 ביצים
- 3/4 כוס (105 גרם) גרם קמח
- 25 גרם חמאה מומסת
- 1/2 1 כפות סוכר
- קורט מלח
לקרם הווניל
- 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
- 4 כפיות תמצית וניל
- 100 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר
להגשה
- 1 קופסה של פטל טרי
אופן ההכנה
הבלינצ'ס
- מערבבים את כל מרכיבי הבלילה עד שמתקבלת בלילה חלקה ללא גושי קמח.
- מחממים מחבת טפלון על אש בינונית. יוצקים לתוכה כ-1/6 מהבלילה ומנענעים בזהירות כדי שהבלילה תתפשט באופן שווה. מטגנים עד להשחמה קלה של תחתית הבלינצ'ס ומוציאים מהמחבת.
- חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.
הרכבת המנה
- מקציפים את כל מרכיבי הקרם עד לקבלת קציפה יציבה.
- מניחים 3 כפות מהקציפה במרכז כל בלינצ'ס. מפזרים פטל, ומגלגלים לצורת סיגר.
- שף-קונדיטור תומר כבירי הוא ראש מגמת הפטיסרי ב"בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים
"