מרכיבים (6 יחידות גדולות)

 

לבלילה

  • 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) חלב
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס (105 גרם) גרם קמח
  • 25 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 1 כפות סוכר
  • קורט מלח

 

לקרם הווניל

  • 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
  • 4 כפיות תמצית וניל
  • 100 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר

 

להגשה

  • 1 קופסה של פטל טרי

 

אופן ההכנה

 

הבלינצ'ס

  1. מערבבים את כל מרכיבי הבלילה עד שמתקבלת בלילה חלקה ללא גושי קמח.
  2. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית. יוצקים לתוכה כ-1/6 מהבלילה ומנענעים בזהירות כדי שהבלילה תתפשט באופן שווה. מטגנים עד להשחמה קלה של תחתית הבלינצ'ס ומוציאים מהמחבת.
  3. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.

 

הרכבת המנה

  1. מקציפים את כל מרכיבי הקרם עד לקבלת קציפה יציבה.
  2. מניחים 3 כפות מהקציפה במרכז כל בלינצ'ס. מפזרים פטל, ומגלגלים לצורת סיגר.