מרכיבים (כ-30 עוגיות)
- 400 גרם חמאה
- 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
- 5 חלמונים (150 גרם)
- 2 כפות קוניאק
- 1/3 4 כוסות (600 גרם) קורנפלור
- 3/4 2 כוסות + 1 כף (400 גרם) קמח
- 3 כפות (30 גרם) אבקת אפייה
- 2 כפות תמצית וניל
- קליפה מגוררת מ-1 לימון
- למלית: 1 כוס ריבת חלב
- לציפוי: 1/2 כוס פתיתי קוקוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שמים את החמאה והסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים עד שמתקבלת בלילה בהירה.
- מוסיפים את החלמונים ואת הקוניאק ומערבלים שוב. לאחר שהם נטמעים בבלילה מוסיפים את הקורנפלור, הקמח, אבקת האפייה ותמצית הווניל - ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את קליפת הלימון ומערבלים עוד קצת, עד שהיא נטמעת בתערובת.
- מקמחים קלות משטח עבודה. מניחים עליו את הבצק ומרדדים אותו לעלה בעובי 4 מ"מ.
- קורצים מהעלה עיגולים בקוטר של 3-2 ס"מ ומניחים בתבנית.
- אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים ומצננים אותן לגמרי.
- מורחים על מחצית מהעוגיות ריבת חלב, ומניחים עליהן את המחצית השנייה של העוגיות.
- שמים את הקוקוס בקערה בינונית, ומגלגלים בו את שולי העוגיות.