מרכיבים (כ-40 עוגיות)
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות אמרטו (ליקר שקדים)
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 3/4 כוס (80 גרם) שקדים מולבנים טחונים
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
- שמים בקערת המערבל את החמאה, תמצית הווניל, הליקר, הסוכר והשקדים ומקציפים היטב עד שמתקבלת בלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקמח ומערבבים ידנית לבצק אחיד.
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים בידיים ומניחים אותם בתבניות. לחלופין, אפשר להזליף את הבצק בתבניות באמצעות שקית זילוף.
- אופים 10 דקות, עד הזהבה. אם אין בתנור מצב טורבו, אופים כל תבנית בנפרד.
- מצננים ומגישים.