מרכיבים (כ-150 עוגיות)

  • 1/2 6 כוסות (900 גרם) קמח
  • 1/2 2 כוסות (500 גרם) סוכר
  • 3 כפיות אבקת אפייה
  • 1/3 1 כוס + 1 כף (140 גרם) שקדים מולבנים טחונים
  • 9 ביצים
  • 2 כוסות (200 גרם) שקדים מולבנים שלמים
  • 3 כוסות (300 גרם) אגוזי לוז קלופים
  • להברשה: 1 ביצה טרופה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. שמים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, השקדים הטחונים, הביצים, השקדים השלמים ואגוזי הלוז בקערת המערבל ומערבלים היטב לקבלת בצק אחיד.
  3. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים ויוצרים מכל חלק גליל באורך של כ-30 ס"מ. אם רוצים, אפשר ללחוץ קצת על הגלילים כדי לקבל עוגיות מוארכות.
  4. מניחים בכל תבנית 5 גלילים ומברישים אותם בביצה. אופים במצב טורבו 18 דקות. אם אין בתנור מצב טורבו, אופים כל תבנית בנפרד.
  5. מניחים לגלילים להצטנן מעט, ובינתיים מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
  6. באמצעות סכין משונן, חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ.
  7. מסדרים את העוגיות בשכיבה בתבניות ואופים עוד 20 דקות. אם אין בתנור מצב טורבו, מחליפים בין התבניות באמצע האפייה.
  8. מוציאים, מצננים לגמרי ומגישים.