מרכיבים

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים (או 50 גרם שמרים טריים)
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס (180 גרם) דבש
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית קינמון
  • 1 ביצה טרופה

 

לסירופ

  • 1 כוס (360 גרם) דבש
  • 1 כפית קינמון

 

אופן ההכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה ומערבלים יחד את הקמח והשמרים.
  2. ממשיכים לערבל ומוסיפים, בהדרגה ולפי הסדר, את המלח, הדבש, השמנת והמים.
  3. ממשיכים ללוש ומוסיפים את השמן בכמה שלבים, ולאחר מכן את הקינמון. ממשיכים ללוש את הבצק עוד 5 דקות.
  4. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה ומכסים במגבת לחה. שמים את הקערה במקום הכי חמים במטבח ונותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו. קחו בחשבון שהתפיחה אטית מאוד, ולעתים נמשכת יותר משעה וחצי.
  5. מחלקים את הבצק לכ-25 כדורים קטנים, שמשקל כל אחד מהם כ-70 גרם.
  6. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  7. לשים כל כדור, ויוצרים ממנו "נחש" באורך 25-20 ס"מ.
  8. קושרים כל נחש סביב עצמו כדי לעצב את הלחמנייה.
  9. מניחים את הלחמניות בתבנית ומניחים להן לתפוח היטב. גם כעת התפיחה תהיה אטית. סבלנות - זה מה שהלחמניות האלה אוהבות.
  10. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  11. מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה.
  12. אופים 20-15 דקות.
  13. בזמן שהלחמניות בתנור מחממים את הדבש עם הקינמון.
  14. מוציאים את הלחמניות מהתנור ומיד טובלים אותן (או מברישים) בסירופ הדבש והקינמון.

 

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר