מתכון של טל אשל מהמושבה כינרת.

 

מרכיבים

  • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת (אפשר גם גבינה פיקנטית אחרת)
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס (40 גרם) שומשום

 

אופן ההכנה

  1. מעבדים יחדיו את כל המרכיבים, למעט השומשום, עד שמתקבל בצק.
  2. יוצרים מהבצק נקניק. מפזרים את השומשום על יריעת פלסטיק נצמד ומגלגלים בו את נקניק הבצק, כך שיצופה היטב בשומשום.
  3. עוטפים בפלסטיק נצמד ומכניסים למקפיא לשעה.
  4. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. חותכים את הנקניק לפרוסות בעובי של 1.5-1 ס"מ ומניחים בתבנית. אופים 20-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

 

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר