אחרי הסעודה המפסקת ולפני תחילת הצום אוכלים במשפחתי מונה - לחמניות מתוקות עם פירות יבשים שנוהגים להכין יוצאי צפון אפריקה. הן לא מתוקות מדי, לא שמנוניות מדי - ויש להן ניחוח נפלא של פריחת הדרים. את המונות שלי אני אוהבת למלא בפירות יבשים, ולכתוב על כל אחת מהן את האות הראשונה של שם בן המשפחה שיקבל אותה.

 

יש כמה שיטות לכתוב על המונות. ראשית, אפשר להזליף שוקולד מומס באמצעות שקית זילוף (כמו שעשיתי הפעם). אם רוצים, אפשר להשתמש בשוקולד לבן. אפשרות נוספת היא לערבב אבקת סוכר ומעט מים, עד שמתקבל למרקם משחתי - ולהזליף. שיטה מסורתית יותר היא ליצור את האות בעזרת פיסת בצק, לפני האפייה. והשיטה האחרונה היא שימוש במכחול וקרם קקאו, כמו שעשיתי כאן.

 

עוד מתכונים לארוחה המפסקת ולשבירת הצום:

 

את המתכון שמופיע כאן לקחתי מהאתר של חברתי פירולי (בצרפתית) וביצעתי בו מעט שינויים.

 

שימו לב: מכינים את הבצק יום לפני האפייה.

 

מרכיבים (24 לחמניות)

  • 1/2 ק"ג קמח לבן
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 5 כפות מי פריחת הדרים או 4 טיפות תמצית מי זהר או 4 כפות רום (לא תמצית)
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) מים או חלב
  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות 1 כף) שמן
  • קליפה מגוררת מ-2 תפוזים

 

למילוי

  • כוס פירות יבשים קצוצים (אגוזים, תמרים, שזיפים וכדומה)

 

  • כלים מיוחדים: 24 תבניות אישיות בקוטר 5 ס"מ, רצוי מסיליקון.

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הקמח עם הסוכר, סוכר הווניל, המלח והשמרים.
  2. מוסיפים את הביצים, החלמונים, מי פריחת התפוזים, המים, השמן וקליפת התפוזים, ולשים 10 דקות. בסוף הלישה הבצק יהיה גמיש אך עדיין דביק, וזה בסדר.
  3. משמנים את הבצק במעט שמן, מניחים בקערה ומכסים בפלסטיק. מניחים במקרר ללילה שלם.
  4. למחרת משמנים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בגודל של כ-60X30 ס"מ.
  5. מפזרים את הפירות היבשים על כל שטח הבצק ומגלגלים לגלילה הדוקה.
  6. חותכים את הגלילה ל-24 חתיכות, ולשים כל חתיכה לכדור.
  7. משמנים את התבניות (אלא אם כן הן מסיליקון) ומניחים בהן את הכדורים. מתפיחים כשעה, עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
  8. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  9. אופים את הלחמניות עד שהן מקבלות צבע זהוב - בערך 6 דקות. חשוב לא לאפות אותן יותר מדי, כדי לא לייבש אותן.
  10. כשהלחמניות קרות מקשטים אותן בשוקולד מומס בעזרת שקית זילוף. אם נשאר שוקולד בשקית, אפשר לתת לילדים לקשט את הביסקוויטים שלהם.

 

טיפ

  • אפשר להכין את הלחמניות מראש ולהקפיאן מיד לאחר שהן מצטננות.

 

גמר חתימה טובה!

 

  • מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין" בהוצאת מייזליק ספרים