מרכיבים (6 מנות)
- 6 כרעי עוף, מופרדות לשוקיים ולירכיים (או כל חלק אחר שרוצים)
- 1 שקית (800 גרם) פול ירוק או אפונה ירוקה או שעועית ירוקה או שילוב ביניהם - קפואים ומופשרים כמה שעות במקרר
- כ-10 שיני שום חצויות
- 2 בצלים גדולים פרוסים
- 1/2 צרור כוסברה קצוץ
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
- 1/4 כוס (60 מ"ל) דבש
- 2 כפות רוטב סויה
- מלח
- פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה עד שהעוף מצופה היטב בתערובת התיבול. מסדרים בתבנית התנור ומכסים בנייר אלומיניום.
- רצוי להניח את התבנית במקרר לכמה שעות, כדי שהעוף יספוג את טעם השום, הבצל והתבלינים. עם זאת, העוף יהיה טעים מאוד גם אם תכניסו אותו ישר לתנור.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים מכוסה שעה.
- מורידים את נייר האלומיניום ואופים עוד 60-40 דקות, עד שהעוף מקבל צבע זהוב עמוק ויפה.
- מגישים עם אורז לבן.
- מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria
ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין" בהוצאת מייזליק ספרים