הנה עוף טעים-טעים - ובכלום עבודה. מערבבים את הכל, אופים, מוסיפים אורז לבן - ויש ארוחה לתפארת. במשפחה שלי נהוג לאכול את העוף הזה בעיקר בסעודה המפסקת של יום הכיפורים, מפני שהוא משביע אך לא מכביד.

 

מרכיבים (6 מנות)

  • 6 כרעי עוף, מופרדות לשוקיים ולירכיים (או כל חלק אחר שרוצים)
  • 1 שקית (800 גרם) פול ירוק או אפונה ירוקה או שעועית ירוקה או שילוב ביניהם - קפואים ומופשרים כמה שעות במקרר
  • כ-10 שיני שום חצויות
  • 2 בצלים גדולים פרוסים
  • 1/2 צרור כוסברה קצוץ
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) דבש
  • 2 כפות רוטב סויה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה עד שהעוף מצופה היטב בתערובת התיבול. מסדרים בתבנית התנור ומכסים בנייר אלומיניום.
  2. רצוי להניח את התבנית במקרר לכמה שעות, כדי שהעוף יספוג את טעם השום, הבצל והתבלינים. עם זאת, העוף יהיה טעים מאוד גם אם תכניסו אותו ישר לתנור.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים מכוסה שעה.
  4. מורידים את נייר האלומיניום ואופים עוד 60-40 דקות, עד שהעוף מקבל צבע זהוב עמוק ויפה.
  5. מגישים עם אורז לבן.

 

  • מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין" בהוצאת מייזליק ספרים