קבב קישואים וטחינת יוגורט ירוקה

 

מרכיבים

 

לקבב קישואים

  • 8 קישואים מגוררים
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 100 גרם גבינת פטה
  • 100 גרם שקדים קלויים
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3/4 כוס בורגול מושרה
  • 1/2 כוס נענע קצוצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם
  • מלח, פלפל שחור

 

לטחינת יוגורט ירוקה

  • 1 צרור פטרוזיליה חלוטה
  • 3 כפות מי קרח, לדילול
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס יוגורט 3%
  • 3 כפות מיץ לימון
  • מלח, פלפל

 

אופן ההכנה

 

קבב קישואים

  1. מגררים את הקישואים וסוחטים היטב.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומאחדים לתערובת (אם דביק מוסיפים מעט פירורי לחם. אם יבש מוסיפים עוד ביצה).
  3. יוצרים מהתערובת קציצות-קבב ומטגנים במחבת או בפלטת גריל משני הצדדים.

 

טחינת יוגורט ירוקה

  1. טוחנים את הפטרוזיליה עם מעט מים קרים בבלנדר.
  2. מערבבים את כל החומרים. מוסיפים את מחית הפטרוזיליה. מגישים עם קבב הקישואים.

 

פילה ברבוניה בפפיוט תימין עם צ'יפס מרווה

 

מרכיבים

  • 4 פילה ברבונייה
  • 4 ענפי תימין
  • 4 כפיות יין לבן (סוביניון בלאן)
  • 1 שן שום
  • 40 גרם חמאה
  • 4 כפיות שמן זית
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 4 קוביות תפוחי אדמה בגודל 5 ס"מ מבושלות במים
  • מלח, פלפל שחור
  • עלי מרווה

 

אופן ההכנה

 

ברבוניות

  1. מניחים בניילון המותאם לאפייה את כל מרכיבי המנה ומתבלים. עוטפים את המרכיבים וקושרים בחוט.
  2. אופים 12 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  3. מגישים וחותכים את החוט.

 

צ'יפס מרווה

  1. מכניסים את עלי המרווה לסיר טיגון ללא שמן ומכינים לפי תכנית של צ'יפס.
  2. מקשטים את הברבוניות.

 

סלט עשבי תבלין ועלי גפן צעירים

 

מרכיבים

  • 1 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1 כוס עלי כוסברה
  • 1 כוס עלי נענע
  • 1 כוס ראשד
  • 1 כוס אורגנו
  • 1 כוס עלי גפן טריים
  • 3 כפות שקדים קלויים
  • מיץ לימון
  • שמן אבוקדו

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל החומרים ומתבלים.