פיצה יוונית
מרכיבים
לבצק
- 5 כוסות קמח
- 6 כפות שמן זית
- 1 חבילת שמרים
- 2 כוסות מים פושרים
- 2 כפיות מלח
- 2 כפיות סוכר
לרוטב
- 2 כוסות עגבניות שרי תמר טחונות ומסוננות
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות עלי ריחן קצוצים
- מעט צ'ילי
- מלח
תוספות
- 10 פרוסות חציל מטוגנות
- 100 גרם גבינת פטה מגורדת
- 20 זיתי קלמטה מגולענים
- עגבניות שרי תמר
- 2 כפות זעתר טרי
- 2 כפות זעתר טחון
אופן ההכנה
- להכנת הבצק מערבבים את כל המרכיבים היבשים בקערה.
- מוסיפים לקערה את שמן הזית ומעבירים למיקסר עם וו לישה.
- מערבבים כ-2 דקות ומוסיפים את המים בהדרגה.
- מניחים לתפיחה של 45 דקות.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- מרדדים את הבצק לעיגול.
- יוצקים מעל את הרוטב.
- מפזרים את התוספות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות על אבן שמוט.
משקה שוקו בננה
מרכיבים
- 2 כוסות (240 מ"ל כל אחת)
למשקה הבננה
- 2 בננה גדולות
- 2 כף סוכר חום
- 1 בקבוק סודה קטן (250 מ"ל)
- 4 קוביות קרח
לציפוי הכוס
- 5 יחידות פטל טרי
- 3 כפות שוקולד לבן (60 גרם)
למשקה השוקו
- 150 גרם שוקולד לבן
- 1/4 כוס חלב קר (5 כפות)
- 4-5 קוביות קרח
- פלח בננה ופטל טרי (2 אדום ו-2 שחור על דופן הכוס)
אופן ההכנה
ציפוי הכוס
- מועכים את הפטל הטרי עם מזלג בקערית.
- ממיסים את השוקולד הלבן על הגז.
- מערבבים את הפטל עם השוקולד הלבן ובעזרת גב הכף מורחים על דופן הכוס הפנימית.
משקה הבננה
- מקלפים את הבננות וחותכים אותן לפרוסות עבות. מכניסים את הבננות לבלנדר יחד עם הסוכר חום, הסודה, קוביות הקרח וטוחנים.
משקה השוקו
- ממיסים את השוקולד הלבן.
- מערבבים היטב את השוקולד המומס עם החלב הקר.
הרכבת הכוס
- שמים 4 קוביות קרח בכל כוס ויוצקים את משקה הבננה עד 3/4 גובה, ואת משקה השוקו.
- מעטרים בפלח בננה ופטל טרי.
בראוניז שוקולד לבן
מרכיבים
- 500 גרם שוקולד לבן קצוץ
- 75 גרם חמאה רכה
- 3 ביצים
- 1 ו-1/2 כוסות + 2 כפות סוכר (170 גרם)
- 1 כוס + 5 כפות קמח תופח (180 גרם)
- קורט מלח
- 180 גרם אגוזי לוז קלויים, קלופים וקצוצים דק
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
- בבן מארי ממיסים 100 גרם שוקולד לבן עם חמאה.
- במיקסר מערבלים את הביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את תערובת הביצים לשוקולד המומס, מוסיפים קמח ומלח ומערבבים יחד.
- מקפלים את יתרת השוקולד הקצוץ ואת האגוזים לתוך התערובת, ומוסיפים תמצית וניל.
- יוצקים לתבנית את הבלילה ואופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
משקה שכבות יוגורט פירות
מרכיבים
- 1/4 מלון כתום
- 1 מנגו
- 150 גרם אוכמניות
- 3 כפות סוכר
- 2 כפות פקאן
- מקופלת לבנה או 5 קוביות שוקולד לבן
- 2 גביעי יוגורט טבעי
אופן ההכנה
- חותכים את המלון ל-4 חלקים. שלושה מהם טוחנים באמצעות בלנדר ידני יחד עם כף סוכר ו-1/3 כוס יוגורט עד ליצירת תערובת אחידה, אותה יוצקים לכוס כשכבה ראשונה.
- חותכים את המנגו ל-4 חלקים. שלושה מהם טוחנים יחד עם כף סוכר ו-1/3 כוס יוגורט עד לקבלת תערובת אחידה, ויוצקים מעל שכבת המלון.
- טוחנים את כל האוכמניות עם כף סוכר ו-1/3 כוס יוגורט ויוצקים את התערובת שהתקבלה כשכבה שלישית מעל שכבת המנגו.
- חותכים את חתיכות המנגו והמלון הנותרות לקוביות קטנות ומעטרים מעל שכבות היוגורט פרי.
- מגרדים את השוקולד הלבן.
- מרסקים את הפקאנים באמצעות פטיש שניצלים.
- מעטרים את כוס שכבות היוגורט פרי בפירורי השוקולד הלבן והפקאן.